Tăriceanu: Datele prezentate de preşedinte privind salariile cadrelor medicale nu sunt reale

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, la Ploieşti, că datele prezentate de preşedintele Traian Băsescu referitoare la salariile cadrelor medicale nu sunt reale, şeful statului "umflând" aceste date.

22 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Datele prezentate de preşedinte privind salariile cadrelor medicale nu sunt reale

Tăriceanu: Datele prezentate de preşedinte privind salariile cadrelor medicale nu sunt reale (Imagine: Mediafax Foto)

Aflat, miercuri, la Ploieşti, unde a vizitat Uzina de componente auto Calsonic Kansei, premierul Tăriceanu a spus că i-a cerut ministrului Sănătăţii Eugen Nicolăescu şi ministrului Lucrărilor Publice Lazlo Borbely să prezinte, în cursul acestei zile, "situaţia reală" a salariilor cadrelor medicale şi a angajaţilor ANL întrucât datele prezentate de preşedintele Băsescu nu sunt cele reale.

"Preşedintele crede că face bine dacă umflă aceste date", a apreciat Tăriceanu.

După ce a vizitat uzina de componente auto Calsonic Kansei, premierul Călin Popescu Tăriceanu a mers la Câmpina, la societatea comercială Confind, care produce utilaje pentru industria petrolieră.

Potrivit topului 500 realizat de ziarul "Adevărul", societatea aparţine omului de afaceri Ioan Simion, care este candidat din partea PNL în colegiul Câmpina pentru Camera Deputaţilor.

Premierul Tăriceanu este însoţit de ministrul Apărării Naţioonale, Teodor Meleşcanu, care candidează într-un colegiu din Prahova pentru un mandat de senator, dar şi de alţi condidaţi din partea PNL în colegiile din Prahova.

Preşedintele Traian Băsescu a acuzat, marţi, Guvernul de lipsă de onestitate, susţinând că, deşi se opune majorării salariilor profesorilor, pe masa şefului statului s-au aflat o Ordonanţă de majorare a salariilor managerilor de spitale, precum şi una care mărea de 4,4 ori salariile în ANL.

Traian Băsescu a amintit, în contextul în care se referea la onestitate, că a cerut o lege unitară a salarizării în domeniul public "când s-a propus creşterea explozivă a salariilor diplomaţilor".

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici