Tăriceanu la Tecuci: Armata şi Jandarmeria ii vor ajuta pe sinistraţi

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, joi, după ce a inspectat câteva cartiere din Tecuci grav afectate de inundaţii, că în zonă vor fi trimise forţe suplimentare ale Armatei şi Jandarmeriei pentru a-i ajuta pe oameni să scoată apa din case şi să-şi salveze bunurile rămase.

5 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu la Tecuci: Armata şi Jandarmeria ii vor ajuta pe sinistraţi

Tăriceanu la Tecuci: Armata şi Jandarmeria ii vor ajuta pe sinistraţi

După inspectarea mai multor cartiere din Tecuci, Tăriceanu a apreciat că "situaţia este proastă".

El a spus că vor fi trimise forţe suplimentare  ale Jandarmeriei şi Armatei pentru a-i ajuta pe oameni să-şi scoată bunurile din case şi că Guvernul le va acorda sinistraţilor ajutoare constând în materiale de construcţii, apă potabilă şi alimente.

Primul-ministru s-a arătat nemulţumit de faptul că poliţiştii din Galaţi şi Vaslui nu au intervenit în zona Gării Berheci, unde s-au creat blocaje în trafic.

"La nivel global s-a actionat cum s-a putut. Vom aloca fonduri pentru reparaţia străzilor şi a trotuarelor şi se va stabili care sunt despăgubirile ce vor fi acordate persoanelor afectate", a spus Tăriceanu.

La rândul său, primarul municipiului Tecuci, Eduard Finkelstein, a declarat că vor fi create breşe în digul râului Bârlad, în apropiere de Tecuci, pentru evacuarea apei, în cazul în care nivelul râului va continua să crească.

Traficul feroviar pe ruta Tecuci-Galaţi este restricţionat, şi se circulă pe un singur fir, în ambele sensuri, cu impunerea limitei de viteză de 5 kilometri la oră.

 


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici