Tăriceanu, preocupat de păstrarea locurilor de muncă

Premierul Tăriceanu a declarat vineri, la ASE, că este preocupat în primul rând de asigurarea locurilor de muncă şi, apoi, de păstrarea deficitului bugetar în limitele stabilite, întrucât acesta nu este un "element sfânt".

19 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, preocupat de păstrarea locurilor de muncă

Tăriceanu, preocupat de păstrarea locurilor de muncă (Imagine: Mediafax Foto)

"Prima grijă în momentul de faţă, cel puţin a mea, va fi îndreptată către asigurarea locurilor de muncă şi mai puţin, aş spune, a deficitului, aşa, ca element sfânt", a subliniat Tăriceanu.

Primul-ministru a făcut această remarcă întrebat fiind dacă fondurile alocate pentru creşterea economică şi locurile de muncă nu afectează deficitul bugetar.

Bugetul general consolidat a înregistrat, după primele nouă luni din acest an, un deficit de 7,17 miliarde lei, respectiv 1,42% din PIB, potrivit datelor publicate de Ministerul Economiei şi Finanţelor.

Deficitul bugetar programat pentru 2008 este de 2,3% din PIB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici