Tăriceanu: Tichetele cadou sunt deja legiferate

Tichetele cadou sunt deja legiferate şi nu afectează suplimentar construcţia bugetară pe acest an, a răspuns, joi, premierul Călin Popescu Tăriceanu, întrebat de presă dacă Executivul va reveni asupra interdicţiei de acordare a tichetelor cadou, în urma discuţiei de miercuri seara din PNL.

15 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Tichetele cadou sunt deja legiferate

Tăriceanu: Tichetele cadou sunt deja legiferate (Imagine: Mediafax Foto)

Premierul a arătat că, pe această temă, există două categorii de măsuri la care se poate face referire, respectiv solicitări de acordare a unor drepturi salariale noi sau de majorare a salariilor, care trebuie astfel dimensionate încât să nu afecteze echilibrul bugetar, şi drepturi de natură salarială deja câştigate, astfel că discuţia "este complet în alt plan".

"În ceea ce priveşte tichetele cadou, ele sunt deja legiferate, deci nu este vorba de o legiferare nouă sau de o măsură care să afecteze în plus construcţia bugetară şi anvelopa salarială din acest an", a spus Tăriceanu.

Guvernul a stabilit recent că autorităţile şi instituţiile publice nu mai au voie să acorde angajaţilor tichete cadou.

Miercuri seara, vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu a anunţat că liderii partidului i-au solicitat ministrului Economiei şi Finanţelor Varujan Vosganian să elaboreze un raport privind impactul pe care îl poate avea asupra bugetului de stat acordarea tichetelor cadou şi să aprobe eliberararea acestora în cazul în care acest impact nu afectează echilibrul bugetar.

Vosganian a declarat, joi, că profesorii vor primi salarii mărite de la 1 aprilie, în medie cu 1,6 milioane lei vechi, care vor compensa decizia prin care nu mai primesc tichete cadou.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici