Tăriceanu vrea analiza salariilor directorilor din agenţiile guvernamentale

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut şefului Cancelariei, Dorin Marian, să îi prezinte o analiză privind salariile directorilor din autorităţile de reglemetare în următoarea şedinţă de Guvern, programată pentru marţi, 14 octombrie, a anunţat Guvernul.

27 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu vrea analiza salariilor directorilor din agenţiile guvernamentale

Tăriceanu vrea o analiză a salariilor directorilor din autorităţile de reglementare

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut şefului Cancelariei, Dorin Marian, să îi prezinte, în următoarea şedinţă de guvern, o analiză privind salariile, sporurile şi primele încasate în agenţiile aflate în subordinea Executivului.

Nota urmează să fie prezentată premierului în şedinţa de Guvern de marţi, 14 octombrie, informează Executivul.

"Pe de altă parte, în privinţa sumelor vehiculate, presupuse a fi câştigate de conducerea unor agenţii aflate în coordonarea Guvernului, cum este de exemplu, ANRE, precizăm că instituţia a publicat ieri un comunicat în care prezintă veniturile câştigate de directori, conform fişei fiscale. Din acestea reiese că sumele vehiculate de presă nu corespund realităţii", se spune într-un comunicat al Guvernului.

Tăriceanu a spus vineri că el consideră greşită afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu referitoare la faptul că se acordă salarii mari şefilor agenţiilor aflate în subordinea Guvernului, ca mod de recompensare a unei anumite clientele politice.

Întrebat de presă, vineri, la Palatul Victoria, cum comentează afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu referitoare la salarizarea şefilor agenţiilor guvernamentale, Tăriceanu a răspuns: "Greşit, nu se recompensează nimeni. Astea sunt salariile care funcţionează în România, nu de astăzi, nu de ieri, funcţionau şi acum patru ani. Dar, sigur, sistemul de salariiare viitor trebuie să ţină seama de aceste lucruri".

Şeful Guvernului a precizat că şi el este surprins câteodată de sumele destul de mari ale acestor preşedinţi de agenţii.

"Câteodată şi tai din ele, dar tăiem salariile şi apar pe margine frumuşel cu sporuri şi care duc în final ca veniturile să fie cu mult, cu mult mai mari decât salariile", a subliniat Tăriceanu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că agenţiile guvernamentale au devenit moşia financiară a clientelei politice a Guvernului, referindu-se la salariile mari pe care le au unii dintre şefii acestor instituţii.

ANREa anunţat vineri că mai mulţi directori au decis să-şi facă publice salariile, deşi instituţia este finanţată din venituri proprii, iar angajaţii nu sunt funcţionari publici, astfel că, potrivit Codului Muncii, remuneraţiile sunt confidenţiale.

Veniturile brute lunare ale directorilor Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) sunt cuprinse între 6.787 şi 14.774 de lei, potrivit instituţiei

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici