Tăriceanu vrea doar pescuit turistic în Deltă

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, în cadrul unei deplasări pe Dunăre, între Galaţi şi Isaccea, că doreşte ca pescuitul în Delta Dunării să poată continua doar ca activitate strict turistică şi nu ca activitate pur economică, subliniind situaţia gravă legată de braconaj.

9 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu vrea doar pescuit turistic în Deltă

Tăriceanu vrea doar pescuit turistic în Deltă (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Vreau ca pentru ceea ce înseamnă activitate strict turistică pescuitul să poată continua, dar nu ca activitate pur economică care distruge echilibrul natural şi duce la deteriorarea habitatului din Deltă", a precizat Tăriceanu.

Premierul a precizat că în Deltă există şi se practică de foarte mulţi ani un braconaj pe scară largă iar măsurile de împiedicare a acestui tip de activitate ilegală nu au fost eficiente.

Premierul a precizat că în Deltă există şi o problemă socială dată de faptul că activitatea principală a locuitorilor Deltei este pescuitul, aceştia neavând posibilităţi să desfăşoare a activităţi complementare care ar putea duce la diminuarea braconajului.

"Avem o problemă socială. De mulţi ani, în Deltă se practică un braconaj pe scară largă iar măsurile de împiedicare nu au fost eficiente", a spus Tăriceanu.

El a arătat că există un master-plan pentru întreaga Deltă care prevede o sumă de 130 de milioane de euro din care 80 de milioane de euro sunt destinate creării de activităţi de dezvoltare a infrastructurii din Deltă şi a activităţilor alternative pescuitului referitoare la prelucrarea stufului sau la construcţii.

Tăriceanu a mai spus că vizita sa în zona Dunării şi a Deltei are în vedere şi discuţii cu autorităţile locale referitoare la aceste subiecte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici