Tarifele poliţelor RCA nu acoperă obligaţiile asumate de asigurători faţă de clienţi

Ritmul de creştere a despăgubirilor la poliţele RCA se situează peste cel al subscrierilor pe acest segment de piaţă, evoluţie ce arată că tarifele practicate nu acoperă obligaţiile asumate de asigurători faţă de clienţi, a declarat, miercuri, vicepreşedintele CSA, Constantin Buzoianu.

22 afișări
Imaginea articolului Tarifele poliţelor RCA nu acoperă obligaţiile asumate de asigurători faţă de clienţi

Tarifele poliţelor RCA nu acoperă obligaţiile asumate de asigurători faţă de clienţi

"Prin neacoperirea obligaţiilor asumate de asigurători se înţelege plata despăgubirilor, constituirea rezervelor tehnice şi acoperirea cheltuielilor de achiziţie şi administrare", a spus Buzoianu, prezent la un seminar de profil organizat de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

El a afirmat că, potrivit datelor CSA, în primele nouă luni ale acestui an, valoarea daunelor pe segmentul poliţelor de răspundere civilă auto (RCA) obligatorie a crescut cu 50%, iar indemnizaţia medie cu 21%, la 3.539 lei.

Totodată, prima medie plătită de un asigurat RCA a urcat de la 260 lei, în primele nouă luni ale anului 2007, la 290 lei.

Buzoioanu a mai spus că primele subscrise pe segmentul RCA au avansat cu 18%, iar pentru poliţele auto facultative CASCO cu 42,3%, fără a preciza şi valorile absolute.

Numărul asigurătorilor autorizaţi să practice RCA se ridică la 16.

Vicepreşedintele CSA a afirmat că gradul de acoperire prin poliţe RCA a parcului auto naţional se situează în jurul valorii de 85%, nivel similar celui consemnat în 2007.

Potrivit datelor CSA, numărul poliţelor RCA înscrise în baza de date de specialitate CEDAM se ridica la 3.447.208 de contracte la finele lunii septembrie, în creştere cu 3,5% faţă de nivelul consemnat în urmă cu 12 luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici