Tarom va organiza sâmbătă un zbor charter pentru repatrierea refugiaţilor români din Fâşia Gaza

Tarom va organiza, sâmbătă, un zbor special pe ruta Bucureşti-Amman-Bucureşti pentru transportul a 31 de români care au cerut sprijinul Ambasadei României din Tel Aviv pentru a fi repatriaţi din Fâşia Gaza, a anunţat, vineri, operatorul aerian român.

4 afișări

Aeronava Tarom va decola de pe Aeroportul Henri Coandă Bucureşti, sâmbătă, la ora 20:45 şi se va întoarce duminică, la ora 03:35.

"În urma discuţiilor purtate între Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban şi directorul general al companiei Tarom, Gheorghe Bîrlă, s-au identificat două soluţii, respectiv transportul celor 31 de români, către Bucureşti, cu zboruri regulate Tarom, sau organizarea unui zbor special charter", se arată în comunicatul companiei aeriene.

În final, a fost aleasă varianta organizării unui zbor charter.

Potrivit reprezentanţilor Tarom, Premierul Călin Popescu Tăriceanu a decis ca Executivul să emită o Hotărâre de Guvern pentru alocarea sumei necesare efectuării acestui zbor umanitar.

Ministerul român de Externe a anunţat, vineri, că 31 de cetăţeni români din Fâşia Gaza - 11 femei, 1 bărbat şi 19 copii - au depus, la Ambasada din Tel Aviv, cereri de reîntoarcere în România, evacuarea lor urmând să înceapă sâmbătă, la ora 9.00, în urma consultărilor cu autorităţile israeliene. Ei vor fi repatriaţi prin Iordania, având în vedere decizia autorităţilor israeliene de a închide aeroportul din Tel Aviv pentru astfel de operaţiuni.

Totodată, ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a anunţat, vineri, că a cerut premierului Tăriceanu permisiunea să închirieze un avion charter pentru aducerea în ţară a cetăţenilor români din Fâşia Gaza, precizând că a discutat în acest sens cu ministrul român al Transporturilor şi autorităţile israeliene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici