Taur de 400 de kilograme scăpat dintr-o maşină în faţa unui abator, în goană pe străzile din Focşani

Un taur de peste 400 de kilograme, adus la abator pentru sacrificare, a fost scăpat în momentul în care era scos din maşina proprietarului, animalul, speriat şi agitat, luând-o la goană pe străzile municipiului Focşani, fiind prins după câteva zeci de minute.

1984 afișări
Imaginea articolului Taur de 400 de kilograme scăpat dintr-o maşină în faţa unui abator, în goană pe străzile din Focşani

Taur de 400 de kilograme scăpat dintr-o maşină în faţa unui abator, în goană pe străzile din Focşani (Imagine: Arhiva Publimedia/Shutterstock)

Potrivit medicului veterinar Adrian Moscu, animalul, care cântărea aproximativ 400 de kilograme, a fost scăpat pe străzile oraşului în momentul în care era descărcat din maşina proprietarului care-l adusese la abator pentru sacrificare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Când urma să fie introdus în abator, animalul a scăpat, luând-o la goană pe străzile Focşaniului până în zona Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sfântul Pantelimon".

"Animalul a scăpat în momentul în care era manevrat de către proprietar şi de către angajaţii abatorului pentru a fi dus în abator. Fiind speriat, angajaţii abatorului nu l-au mai putut controla şi l-au scăpat. S-a sunat apoi la 112 şi am pornit în căutarea lui, pentru a-l tranchiliza şi a-l duce în abator", a declarat, vineri, medicul veterinari Adrian Moscu.

Sursa citată a adăugat că animalul a fost găsit după câteva zeci de minute de la primirea apelului la 112 în zona Spitalului Judeţean "Sfîntul Pantelimon" din Focşani, la peste un kilometru de locul în care a scăpat animalul.

"Era un animal speriat, agitat, pe străzile unui oraş. Din fericire, vremea este ploioasă, iar pe străzi nu era foarte multă lume. L-am găsit la circa 1.000 de metri după aproximativ jumătate de oră, l-am tranchilizat, fiind transportat apoi la abator, fără a produce probleme", a mai spus medicul veterinar Adrian Moscu.

După ce a scăpat din apropierea abatorului la care fusese adus pentru sacrificare, taurul a pornit pe soseaua de centura a Focsaniului. Martorii sustin că la un moment dat în spatele animalului care mergea pe şosea se formase o coloană de maşini. A mers circa jumătate din traseul parcurs în libertate pe şoseaua de centură a Focşaniului, apoi a ajuns în apropierea Spitalului Judeţean "Sfântul Pantelimon" din Focşani, unde a fost reperat de către angajaţii DSVSA Vrancea.

Medicul veterinar a adăugat că, după ce a fost reperat, în apropierea Spitalului Judeţean, animalul a fost tranchilizat, conform procedurilor în vigoare. Potrivit medicului, operatiunea a decurs fără incidente, după ce a fost tranchilizat animalul fiind transportat la abator, unde urmează să fie sacrificat.

Incidentul s-a petrecut la o zi după ce un alt taur a alergat liber pe câmpul ce leagă localitatea Mândreşti de Focşani. Un medic veterinar şi angajaţii DSV însoţiţi de jandarmi au reuşit să imobilizeze taurul aflat în apropierea oraşului, iar după ce l-au tranchilizat, l-au urcat într-o maşină de transport animale şi l-au dus înapoi la abatorul din apropierea cartierului Mândreşti, de unde scăpase.

Specialiştii veterinari îi atenţionează pe proprietarii de abatoare că în perioadele caniculare animalele sunt extrem de agitate şi pot deveni de necontrolat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici