Taxa de acces în staţiunea Mamaia va fi suspendată din 13 septembrie

Taxa de acces în staţiunea Mamaia pentru autovehiculele neînmatriculate în municipiul Constanţa va fi suspendată începând din data de 13 septembrie.

23 afișări
Imaginea articolului Taxa de acces în staţiunea Mamaia va fi suspendată din 13 septembrie

Taxa de acces în staţiunea Mamaia va fi suspendată din 13 septembrie (Imagine: Mediafax Foto)

Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local (SPITVBL) Constanţa a anuţat, marţi, că, duminică, 13 septembrie, ora 19.00, va fi ultima zi în care va mai fi percepută taxa de acces în staţiunea Mamaia.

Această taxă se achită la intrarea în staţiune, pe toată perioada sezonului estival, de către conducătorii autovehiculelor care nu au număr de înmatriculare în municipiul Constanţa, precum şi de către conducătorii autovehiculelor cu numere provizorii care nu au domiciliul în Constanţa.

Activitatea de încasare a taxei de acces în staţiunea Mamaia a fost reluată în data de 4 iunie, valoarea acesteia fiind menţinută la nivelul celei de anul trecut. Astfel, până pe 13 septembrie, pentru o intrare în Mamaia se plăteşte în continuare suma de trei lei, abonamentul de 24 de ore va costa patru lei, cel pentru şapte zile 25 de lei, iar pentru abonamentul valabil pentru întregul sezon estival se vor achita 250 de lei.

Taxa de acces în staţiunea Mamaia a fost introdusă în 2003 şi a funcţionat până în 2005. Prefectura Constanţa a atacat atunci în contencios-administrativ hotărârea privind taxa respectivă, iar instanţa a anulat-o în 2006, an în care turiştii au putut intra în staţiune fără să plătească vreun ban. Ulterior, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a făcut recurs la decizia instanţei, iar în 2007 a câştigat procesul şi a reintrodus taxa de acces în Mamaia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici