Taximetriştii care activează în zona aeroporturilor, verificaţi de poliţişti

Poliţia Română anunţă că joi au fost efectuate controale privind activitatea taximetrişilor care activează în zona aeroporturilor internaţionale din Bucureşti, Cluj, Timişoara, Bacău şi Iaşi. În urma acţiunii s-au dat 57 de amenzi, fiind retrase şi opt certificate de înmatriculare.

251 afișări
Imaginea articolului Taximetriştii care activează în zona aeroporturilor, verificaţi de poliţişti

Taximetriştii care activează în zona aeroporturilor, verificaţi de poliţişti (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Arhiva Foto)

"Acţiunea a urmărit descoperirea taximetrelor pirat, verificarea funcţionării corecte a aparatelor de taxat, diminuarea concurenţei neloiale şi a modului în care sunt respectate prevederile legale ce reglementează activitatea de taximetrie. Pe parcursul activităţii, echipele de control au verificat 137 de autovehicule, iar în urma acestor activităţi au fost aplicate 57 de sancţiuni contravenţionale. Din totalul sancţiunilor, 10 au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere şi 47 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice. Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare", transmite Poliţia Română într-un comunicat de presă.

La acţiune au participat specialişti ai Registrului Auto Român. Controalele vor continua şi în perioada următoare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici