Taximetriştii din Capitală continuă protestele

Câteva zeci de taximetrişti bucureşteni s-au adunat din nou, joi dimineaţă, în faţa Primăriei Capitalei, pentru a cere să le fie eliberate autorizaţii individuale de funcţionare, solicitare care ar putea fi rezolvată prin emiterea de către Guvern a unei ordonanţe de urgenţă.

1 afișare
Imaginea articolului Taximetriştii din Capitală continuă protestele

Taximetriştii din Capitală continuă protestele

Ca şi în zilele precedente, taximetriştii s-au strâns la aproximativ două sute de metri de sediul Primăriei Capitalei.

Marţi, după o întâlnire cu liderii protestatarilor, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, declara că o soluţie pentru suplimentarea autorizaţiilor individuale de funcţionare este emiterea unei ordonanţe de urgenţă care să modifice Legea taximetriei.

"Primarul Videanu pasează pisica la Ministerul de Interne, pentru că aşa se întâmplă în România, se pasează responsabilitatea de la unul la altul, soluţia fiind una foarte simplă, şi anume apariţia normelor metodologice la timp, respectiv cu o lună înainte, astfel încât firmele de taximetrie să nu poată schimba cele aproximativ 700 de maşini", declara, la rândul său, preşedintele Federaţiei Naţionale a Şoferilor din România, Victor Stan.

Stan a precizat că taximetriştii nu pot aştepta mult apariţia acestei ordonanţe de urgenţă solicitată de Videanu, iar în acest sens vor face şi ei o acţiune de susţinere a emiterii acestui act normativ.

Taximetriştii au ameninţat că vor declanşa ample proteste, mergând până la blocarea circulaţiei în Capitală şi reşedinţele de judeţ, dacă autorităţile nu găsesc soluţii la revendicările lor, apreciind că normele de aplicare a Legii taximetriei sunt "în total dispreţ faţă de taximetrişti".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici