Te simţi nedreptăţit de patron? Ce daune poţi să ceri în instanţă şi ce şanse ai să le primeşti?

Dacă ştii că ai fost dat afară de la serviciu pe nedrept şi că patronul ţi-a încălcat drepturile pe care le ai prin lege, poţi apela oricând la instanţă, iar în urma procesului poţi fi sigur că vei primi măcar salariile din urmă, dacă nu şi ceva daune materiale, informează www.incont.ro.

92 afișări
Imaginea articolului Te simţi nedreptăţit de patron? Ce daune poţi să ceri în instanţă şi ce şanse ai să le primeşti?

Te simţi nedreptăţit de patron? Ce daune poţi să ceri în instanţă şi ce şanse ai să le primeşti?

Având în vedere că legislaţia muncii din România este percepută ca fiind una care favorizează mai degrabă angajatul decât pe angajator, litigiile de muncă dau, în general, câştig de cauză salariaţilor nedreptăţiţi, spun experţii în dreptul muncii.

Chiar dacă în România angajaţii susţin că sunt exploataţi de către patroni şi că sunt puşi să muncească ore suplimentare fără a fi plătiţi sau că sunt concediaţi pe nedrept, în cazul unor procese legea este mai degrabă de partea salariaţilor.

Avocaţii explică, însă, că prea puţini angajaţi dau patronul în judecată în cazul în care li se încalcă drepturile conferite de lege, din teama de a nu fi daţi afară, din lipsă de bani sau descurajaţi de durata unor procese.

Citeşte mai multe despre ce daune poţi să ceri în instanţă dacă te simţi nedreptăţit de patron pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici