Telecabina din Buşteni, oprită din cauza condiţiilor meteo

Telecabina care face legătura între staţiunea prahoveană Buşteni şi Cota 2.200 din Munţii Bucegi nu funcţionează, sâmbătă, din cauza precipitaţiilor şi a vântului care bate cu putere, turiştii putând urca pe munte, până la Cota 2 000, cu telecabina din Sinaia.

476 afișări
Imaginea articolului Telecabina din Buşteni, oprită din cauza condiţiilor meteo

Telecabina din Buşteni, oprită din cauza condiţiilor meteo

Conform declaraţiilor şefului zonal de la telecabina din staţiunea Buşteni, Gabriel Panac, instalaţia de transport pe cablu de la Buşteni a fost oprită, sâmbătă dimineaţă, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile - lapoviţă şi vânt care bate cu până la 120 de kilometri pe oră.

"Sus, pe platoul Bucegi, vântul suflă cu viteze de 18 - 20 de metri pe secundă, sunt precipitaţii, iar vizibilitatea este până în 200 de metri. În aceste condiţii, am oprit instalaţia. De azi dimineaţă am făcut doar două curse, după pentru a face schimbul de tură", a explicat Gabriel Panac.

În schimb, telecabina din Sinaia funcţionează conform programului normal, atât pe tronsonul Sinaia - Cota 1 400 cât şi pe tronsonul Cota 1 400 - Cota 2 000.

Şeful zonal al acestei instalaţii, Liviu Aldea, a declarat că numărul turiştilor care au urcat pe munte sâmbătă dimineaţă este foarte mic, din cauză că pe pârtii nu sunt condiţii de schi, iar pe munte este ceaţă şi vânt puternic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici