Telecabina din Buşteni, oprită din cauza vântului puternic

Telecabina din staţiunea prahoveană Buşteni nu a fost pornită, sâmbătă dimineaţă, din cauza vântului puternic, care face imposibilă funcţionarea acestei instalaţii în condiţii de siguranţă.

363 afișări
Imaginea articolului Telecabina din Buşteni, oprită din cauza vântului puternic

Telecabina din Buşteni, oprită din cauza vântului puternic (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful de instalaţie al telecabinei Buşteni, Gabriel Panac, a declarat corespondentului MEDIAFAX că administraţia telecabinei a decis ca aceasta să nu fie pornită sâmbătă întrucât viteza vântului ajunge până la 25 de metri pe secundă, pe platoul Bucegi vizibilitatea este redusă până la 100 de metri şi sunt precipitaţii sub formă de lapoviţă amestecată cu ninsoare, iar în aceste condiţii telecabina nu ar funcţiona în siguranţă.

Telecabina din Sinaia funcţionează după programul normal, sâmbătă, atât pe tronsonul Sinaia - Cota 1400, cât şi pe tronsonul Cota 1400 – Cota 2000. Şeful de instalaţie al telecabinei Sinaia, Liviu Aldea, a afirmat că numărul turiştilor care urcă până la Cota 1400 sau până la Cota 2000 este mic, sâmbătă dimineaţă de la punerea în funcţiune a acestei instalaţii mai puţin de 150 de turişti urcând pe munte cu telecabina. De altfel, pârtiile din staţiunile Sinaia şi Buşteni de pe Valea Prahovei nu sunt funcţionale pentru practicarea sporturilor de iarnă, stratul de zăpadă aşternut în ultimele săptămâni topindu-se din cauza temperaturilor ridicate înregistrate la munte în zilele trecute.

Salvamontistul Mircea Stoica de la Serviciul local Salvamont Sinaia a declarat că pe pârtiile de mare altitudine din această staţiune nu se poate schia în condiţii bune. Potrivit lui Stoica, vântul a viscolit zăpada, stratul de pe pârtii nu este uniform, sunt zone întregi unde se vede iarba sau unde prin zăpadă ies pietre, ceea ce face imposibilă practicarea sporturilor de iarnă.

La Buşteni, situaţia este aceeaşi. Administratorul pârtiei Kalinderu, Ion Vasilescu, a arătat că zăpada artificială produsă de tunurile care au fost puse în funcţiune în ultima perioadă s-a topit din cauza temperaturilor mari din ultimele zile, astfel încât nici pe pârtia Kalinderu nu se poate schia.

Sâmbătă dimineaţă în Munţii Bucegi a început să ningă. Conform meteorologilor de la staţia Vârful Omu, situată la peste 2500 de metri altitudine, în Bucegi termometrele înregistrează minus cinci grade Celsius, iar vântul bate cu putere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici