Telecabina din Sinaia, oprită din cauza vântului

Peste 200 de turişti veniţi sâmbătă la schi sau snowboard pe pârtia Valea Dorului au fost nevoiţi să coboare în Sinaia înainte de încheierea programului normal de funcţionare a telecabinei, întrucât, din cauza vântului puternic, administraţia instalaţiei de transport a decis sistarea curselor.

54 afișări
Imaginea articolului Telecabina din Sinaia, oprită din cauza vântului

Telecabina din Sinaia, oprită din cauza vântului (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Sinaia, Nae Cojanu, sâmbătă, în jurul orei 15.30, aproximativ 200 – 300 de turişti veniţi pe pârtia de mare altitudine Valea Dorului, situată la 2000 de metri, au fost nevoiţi să coboare în staţiunea Sinaia mai devreme decât îşi propuseseră, întrucât, din cauza vântului puternic, administratorii telecabinei care face legătura între Sinaia şi Cota 2 000 au fost nevoiţi să sisteze cursele.

Sursa citată a precizat, pentru MEDIAFAX, că turiştii au fost anunţaţi în legătură cu această situaţie şi că au coborât cu toţii în Sinaia, fără a se înregistra incidente.

Potrivit şefului Salvamont Sinaia, sâmbătă dimineaţă vântul sufla cu viteze de 60 – 70 de kilometri pe oră, permiţând funcţionarea normală a telecabinei, viteza acestuia crescând după amiază până la 90 – 100 de kilometri pe oră, motiv pentru care funcţionarea instalaţiilor de transport pe cablu să nu s-a mai  putut face în siguranţă.

Acesta este al şaselea week-end consecutiv când funcţionarea telecabinei din staţiunea prahoveană Sinaia este afectată de condiţiile meteo nefavorabile, respectiv vânt puternic.

Sâmbătă, doar pe pârtia Valea Dorului iubitorii sporturilor de iarnă au putut practica schiul sau snowboard-ul în condiţii foarte bune pentru că, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate în ultima perioadă, stratul de zăpadă de pe cele mai multe dintre pârtiile din staţiunile de pe Valea Prahovei s-a subţiat considerabil, pe alocuri prin zăpadă apărând pământ şi bolovani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici