Telegondola din Sinaia şi telecabina din Buşteni, închise din cauza vântului

Funcţionarea instalaţiilor de transport pe cablu din staţiunile prahovene Sinaia şi Buşteni este imposibilă din cauza vântului care suflă cu putere, Azuga fiind singura staţiune montană din Prahova unde acestea funcţionează normal în acest week-end.

83 afișări
Imaginea articolului Telegondola din Sinaia şi telecabina din Buşteni, închise din cauza vântului

Instalaţiile de transport pe cablu din Sinaia şi Buşteni, închise din cauza vântului

Telecabina şi telegondola din staţiunea Sinaia nu funcţionează, sâmbătă, vântul puternic făcând imposibilă pornirea şi funcţionarea în siguranţă a instalaţiilor de transport pe cablu, a declarat, pentru MEDIAFAX, Marian Panait, consilier al primarului din Sinaia.

Potrivit lui Panait, sâmbătă, în jurul orelor prânzului, la Cota 1.400 vântul bătea cu viteza de 28 de metri pe secundă, iar instalaţiile de transport pe cablu pot fi pornite în siguranţă la o viteză a vântului de cel mult 20 de metri pe secundă.

Nici telecabina din staţiunea Buşteni nu a fost pornită, tot din cauza vântului puternic. Potrivit şefului de instalaţie Gabriel Panac, la altitudini mari vântul a bătut cu peste 30 de metri pe secundă, ajungând până la viteza de 35 de metri pe secundă în rafale, motiv pentru care şi vineri şi sâmbătă cabinele instalaţiei de transport pe cablu au rămas în staţiile de bază.

Acesta este al doilea week-end consecutiv în care instalaţiile de transport pe cablu din cele două staţiuni nu funcţionează în regim normal, la sfârşitul săptămânii trecute telecabinele nefiind pornite din cauza vântului şi a temperaturilor foarte scăzute.

În schimb, telescaunul din Buşteni funcţionează în condiţii normale.

Azuga este singura staţiune prahoveană unde toate instalaţiile de transport pe cablu funcţionează normal, unul dintre motivele pentru care activitatea acestora nu a fost afectată fiind faptul că pârtiile din Azuga nu sunt situate la altitudini foarte mari.

Potrivit salvamontistului Alex Bârţoiu, şi vineri, şi sâmbătă, atât telegondola cât şi telescaunul din Azuga au funcţionat normal, iar temperaturile mari înregistrate în ultimele zile nu au afectat starea pârtiilor, acestea fiind în continuare bune pentru schi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici