Video Temperaturi de minus 24 - minus 15 grade Celsius în oraşele din estul României

Cele mai mici temperaturi din această iarnă în oraşele din Moldova s-au înregistrat sâmbătă dimineaţă şi au fost cuprinse între minus 24 şi minus 15 grade Celsius.

1 afișare

"Temperatura cea mai scăzută, de minus 24 grade Celsius, s-a înregistrat în oraşele Botoşani, Roman (judeţul Neamţ) şi Negreşti (judeţul Vaslui). Foarte frig a mai fost la Suceava, Bacău şi Vaslui, unde mercurul termometrelor a scăzut la minus 23 grade Celsius", a declarat Constantin Drăcşineanu, directorul Centrului Meteo Moldova.

De asemenea, la Iaşi s-au înregistrat minus 20 de grade Celsius, la Piatra Neamţ - minus 18 grade Celsius, la Focşani - minus 17 grade Celsius, iar la Galaţi -minus 15 grade Celsius.

"Sunt cele mai scăzute temperaturi din ultimii 2 ani, pentru că anul trecut am avut o iarnă blândă", a mai spus Constantin Drăcşineanu.

Potrivit acestuia, valorile cele mai scăzute s-au înregistrat la orele dimineţii. Prognoza pentru noaptea următoare este ceva mai optimistă. "Va fi ger, dar nu se vor mai înregistra temperaturi la fel de scăzute. Aşteptăm înnorări în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, iar temperaturile pot ajunge pe alocuri la minus 20 de grade, dar nu cred că se va mai depăşi această valoare", a precizat Drăcşineanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici