Tensiune foarte mare între cele două Corei: armata Phenianului a tras 200 de obuze de artilerie

Cele mai recente evenimente arată o un pericol de conflict între Coreea de Nord şi Coreea de Sud.

2377 afișări
Imaginea articolului Tensiune foarte mare între cele două Corei: armata Phenianului a tras 200 de obuze de artilerie

Tensiune foarte mare între cele două Corei: armata Phenianului a tras 200 de obuze de artilerie

După luni de ameninţări, forţele armate ale Phenianului au început un exerciţiu militar în largul coastei de vest a insulei Yeonpyeong, care face parte din Coreea de Sud, trăgând cel puţin 200 de focuri de artilerie.

Seul a ordonat evacuarea insulei şi a numit operaţiunea „un act provocator care ameninţă pacea în Peninsula Coreeană”, îndemnând Nordul să „înceteze imediat aceste acţiuni” şi avertizând că va lua „măsuri adecvate ca răspuns”.

În mesajul său pentru 2024, liderul de la Phenian, Kim Jong Un a cerut armatei sale să fie oricând gata pentru un război. Kim este acuzat de Occident că a trimis muniţie de război (rachete balistice) Rusiei lui Putin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici