Kim Jong Un a ordonat armatei să se pregătească de un potenţial război

Phenianul intenţionează să lanseze noi sateliţi de spionaj, să construiască drone militare şi să îşi sporească arsenalul nuclear în 2024, iar Kim Jong Un a declarat că „politica SUA face ca războiul să devină inevitabil”.

743 afișări
Imaginea articolului Kim Jong Un a ordonat armatei să se pregătească de un potenţial război

Kim Jong Un a ordonat armatei să se pregătească de un potenţial război

Coreea de Nord a promis să lanseze trei noi sateliţi de spionaj, să construiască drone militare şi să îşi sporească arsenalul nuclear în 2024, în timp ce liderul Kim Jong Un a declarat că „politica SUA face ca războiul să devină inevitabil”, a relatat duminică presa de stat de la Phenian, relatează Reuters.

Kim a atacat Washingtonul în cele cinci zile de reuniuni ale partidului în care s-au stabilit obiectivele economice, militare şi de politică externă pentru anul viitor.

Discursul liderului nord-coreean vine înaintea unui an în care vor fi organizate alegeri atât în Coreea de Sud, cât şi în Statele Unite.

Experţii prevăd că Phenianul va menţine o campanie de presiune militară pentru a avea „un efect de pârghie” în jurul alegerilor prezidenţiale americane din noiembrie, arată sursa citată.

„Phenianul ar putea aştepta alegerile prezidenţiale americane pentru a vedea ce poate cumpăra cu provocările sale de la următoarea administraţie”, a declarat Leif-Eric Easley, profesor de studii internaţionale la Universitatea Ewha Womans din Seul.

Administraţia preşedintelui american Joe Biden afirmă că este deschisă la discuţii, dar a impus noi sancţiuni, în timp ce Coreea de Nord a continuat să efectueze mai multe teste cu rachete interzise de sancţiunile ONU. De asemenea, SUA au intensificat exerciţiile militare şi au desfăşurat inclusiv submarine cu arme nucleare şi portavioane în apropierea peninsulei coreene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici