Tensiuni pe Marea Mediterană. O navă militară turcă a avertizat un vas grec de cercetare să nu pătrundă în apele teritoriale turce

  • O navă militară turcă a avertizat un vas grec de cercetare să nu pătrundă în apele teritoriale turce.
  • Incidentul a avut loc într-o zonă disputată situată în largul Insulei Creta.
1077 afișări
Imaginea articolului Tensiuni pe Marea Mediterană. O navă militară turcă a avertizat un vas grec de cercetare să nu pătrundă în apele teritoriale turce

Tensiuni pe Marea Mediterană. O navă militară turcă a avertizat un vas grec de cercetare să nu pătrundă în apele teritoriale turce

O fregată turcă a emis un avertisment adresat unui vas grec de cercetare, pentru a-l opri să pătrundă în ceea ce Turcia consideră a fi propriile ape teritoriale, anunţă postul turc NTV, citat de agenţia Associated Press.

Vasul grec de cercetare Nautical Geo a fost confruntat de fregata Orucreis. Nava militară turcă a avertizat că va interveni dacă vasul grec îşi va continua traseul.

Nu este clar când a avut loc incidentul maritim. Între timp, vasul de cercetare a ajuns miercuri în Portul Heraklion, situat pe Insula Creta.

Săptămâna trecută, Guvernul de la Atena a transmis că nava Nautical Geo va efectua o misiune într-o zonă situată la est de Insula Creta. Turcia consideră că această zonă îi aparţine, în virtutea unui controversat acord semnat în anul 2019 cu Libia.

În vara anului 2020, Grecia şi Turcia, ambele state membre NATO, au fost implicate în tensiuni în estul Mării Mediterane, din cauza activităţilor turce de explorare a rezervelor de hidrocarburi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici