Terenuri inundate de revărsarea Dunării, în Dolj

Mai multe suprafeţe de păşuni şi fâneţe din sudul judeţului Dolj au fost inundate, vineri dimineaţă, de revărsarea apelor Dunării, care au ajuns la marginea terasamentului drumului judeţean DJ 553 Maglavit-Poiana Mare, fluviul depăşind cota de inundaţie la Bechet şi Calafat.

124 afișări
Imaginea articolului Terenuri inundate de revărsarea Dunării, în Dolj

Terenuri inundate de revărsarea Dunării, în Dolj (Imagine: Nicu Mircea/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al biroului de presă al Administraţiei Bazinale de Apă "Jiu" Craiova, Dunărea a depăşit cota de inundaţie la staţiile hidrometrice de la Calafat, cu 48 centimetri, şi la Bechet, cu 38 centimetri.

Din cauza revărsării Dunării au fost afectate suprafeţele de terenuri riverane, situate în zonele joase şi neîndiguite, pe sectorul localităţilor doljene Ciupercenii Noi - Desa - Pisculeţ.

"Au fost inundate păşuni şi fâneţe naturale, fără a fi afectate terenuri agricole, gospodării şi obiective economice. Drumul judeţean DJ 553 Maglavit-Poiana Mare, situat în imediata apropiere a Dunării, nu este inundat până la aceasta oră, apa ajungând la marginea terasamentului drumului", se arată în comunicatul Administraţiei Bazinale de Apă "Jiu" Craiova.

În urma creşterii debitelor Dunării, specialiştii administraţiei bazinale au avertizat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, precum şi comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din zonele care pot fi afectate de inundaţii. De asemenea, s-a dispus instituirea serviciilor de permanenţă la sediile primăriilor, în timp ce populaţia "din zonele expuse pericolului" a fost înştiinţată cu privire "la riscul la inundaţii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici