Termenul Comisiei privind alegerile din 2009, prelungit cu proteste. PSD: Kovesi nu este deasupra muritorilor; Aş vrea să încetaţi cu ţopăiala asta penală

Plenul reunit al Parlamentului a prelungit, marţi, cu 60 de zile termenul de depunere al raportului Comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, PNL cerând închiderea anchetei, iar PSD susţinând că "există toate raţiunile pentru a o reinvita pe Laura Codruţa Kovesi la comisie".

708 afișări
Imaginea articolului Termenul Comisiei privind alegerile din 2009, prelungit cu proteste. PSD: Kovesi nu este deasupra muritorilor; Aş vrea să încetaţi cu ţopăiala asta penală

Termenul Comisiei privind alegerile din 2009, prelungit cu proteste. PSD: Kovesi nu este deasupra muritorilor; Aş vrea să încetaţi cu ţopăiala asta penală

„Nu mai avem ce audia şi începem să îi rechemă pe cei pe care i-am audiat acum o lună, două luni. Au venit oameni care nu au nicio legătură cu ancheta şi au început să îşi verse frustrările personale şi spiritul de revansă în organizaţiile din care făceau parte. PNL vă propune să închidem această anchetă cu concluziile pe care le vor trage membrii care facem parte din această comisie şi să nu ţinem agenda publică numai din dorinţa noastră de a fixa şi de face o fixaţie pe anumiţi responsabili din România”, a declarat deputatul PNL Cezar Preda.

La rândul său, social – democratul Liviu Pleşoianu a susţinut că "există toate raţiunile pentru a o reinvita pe Laura Codruţa Kovesi la comisie".

„Domnule Preda, dacă se poate aş vrea să încetaţi cu ţopăiala asta penală. (...) Este foarte bine că îşi continuă activitatea această comisie. (...) Există toate raţiunile pentru a continua. Există toate raţiunile pentru a continua, pentru a o reinvita pe doamna Kovesi, care nu este deasupra muritorilor de rând (...)”, declarat Liviu Pleşoianu.

Prelungirea termenului comisie de anchetă cu 60 de zile a fost adoptat cu 233 de voturi „pentru” şi 104 „împotrivă”.

"Termenul prevăzut la articolul , alineatul (1) din Hotărârea Parlamentului României nr. 39/2017 pentru constituirea Comisiei speciale de anchetă a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru verificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009 şi de rezultatul scrutinului prezidenţial, cu modificările şi completările ulterioare, se prelungeşte cu 60 de zile", potrivit proiectului adoptat de Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici