Termenul de predare a carnetelor de muncă, amânat până în septembrie 2010

Termenul limită de predare a carnetelor de muncă de către persoane fizice şi firme pentru preluarea datelor privind perioadele de stagiu realizat în sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, în scopul realizării unei arhive electronice, a fost prelungit până la 30 septembrie 2010.

57 afișări
Imaginea articolului Termenul de predare a carnetelor de muncă, amânat până în septembrie 2010

Termenul de predare a carnetelor de muncă, amânat până în septembrie 2010 (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Decizia a fost luată prin hotărâre de guvern.

Termenul de predare a carnetelor de muncă expiră la 30 noiembrie 2009.

Operaţiunea de preluare din carnetele de muncă, inclusiv din documentele în completare la carnetele de muncă, a datelor referitoare la perioadele de stagiu realizat în sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, precum şi a veniturilor salariale aferente a început din 2006, perioada de derulare a acţiunii fiind iniţial estimată la doi ani.

Autorităţile intenţionează să creeze o bază de date la nivel naţional cu istoricul perioadelor de asigurare şi a veniturilor tuturor asiguraţilor sistemului public de pensii, pentru o procedură mai sigură de stabilire a drepturilor de pensii.

Procesul implică scanarea tuturor celor aproximativ şase milioane de carnete de muncă.

Prelungirea termenului este explicată de Guvern prin numărul mare de carnete de muncă care nu au fost predate de către deţinători, în special persoane fizice, inclusiv cele care locuiesc în străinătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici