Termenul de predare a carnetelor de muncă, prelungit cu un an

Termenul limită de predare a carnetelor de muncă de către persoane fizice şi firme, pentru realizarea unei arhive electronice privind stagiul de cotizare în sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, a fost prelungit cu un an, de la 30 noiembrie 2007 la 30 noiembrie 2008.

18 afișări
Imaginea articolului Termenul de predare a carnetelor de muncă, prelungit cu un an

Termenul de predare a carnetelor de muncă a fost prelungit cu un an, până la 30 noiembrie 2008

Prelungirea termenului a fost decisă în şedinţa de miercuri a Guvernului, prin hotărâre.

Procedura de preluare din carnetele de muncă a datelor referitoare la perioadele de stagiu realizat în sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, precum şi a veniturilor salariale realizate a fost lansată la începutul anului 2006, cu scopul de a crea o bază de date la nivel naţional cuprinzând istoricul perioadelor de asigurare şi a veniturilor tuturor asiguraţilor sistemului public de pensii, în vederea asigurării unor proceduri mai sigure de stabilire a drepturilor de pensii.

Actul normativ aprobat de Guvern introduce amenzi cuprinse între 300 şi 600 lei, pentru persoane fizice, respectiv 1.500-5.000 lei, în cazul firmelor, pentru nerespectarea de către deţinători a termenelor şi a condiţiilor legale de predare a carnetelor de muncă la casele teritoriale de pensii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici