Termenul mediu pentru emiterea paşapoartelor simple electronice, redus la două zile şi jumătate

Termenul mediu pentru emiterea paşapoartelor simple electronice este de două zile şi jumătate înregistrat la nivel naţional, în condiţiile în care termenul legal de soluţionare este de 15 zile lucrătoare, transmite Direcţia Generală de Paşapoarte.

1273 afișări
Imaginea articolului Termenul mediu pentru emiterea paşapoartelor simple electronice, redus la două zile şi jumătate

Sursa foto: Mediafaxfoto

„Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, în special al celor dornici să plece în vacanţă în perioada estivală, dar şi al cetăţenilor români din Diaspora reîntorşi pe meleagurile româneşti, personalul din sistemul de paşapoarte depune în continuare eforturi susţinute pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice în cel mai scurt termen. Astfel, preocuparea constantă pentru oferirea unor servicii de calitate s-a transpus în practică prin emiterea paşapoartelor într-un termen mediu de 2,5 zile înregistrat la nivel naţional, raportat la termenul legal de soluţionare de 15 zile lucrătoare stabilit pentru situaţiile în care paşapoartele se ridică din ţară de la serviciile publice comunitare de paşapoarte”, anunţă Direcţia Generală de Paşapoarte.

Potrivit DGP, acest termen de eliberare a paşaportului simplu electronic de doar 2,5 zile constituie unul dintre cele mai scurte termene de eliberare a documentelor de călătorie, prin raportare la termenele normale de eliberare stabilite în alte state ale Uniunii Europene.

Până pe data de 31.08.2021, se menţine programul extins de lucru cu publicul în intervalul orar 08.00 - 20.00, de luni până vineri.

De la începutul anului 2021 şi până în prezent, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2020, s-a înregistrat o creştere de peste 90% a numărului cererilor înregistrate pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice, respectiv o creştere de peste 85% a numărului paşapoartelor simple electronice emise cetăţenilor.

Românii au posibilitatea de a opta pentru transmiterea paşaportului simplu electronic la adresa de domiciliu din ţară, prin intermediul PrioriPost, serviciul de curier rapid al Poştei Române, iar, începând cu data de 1 august 2021, tariful perceput pentru acest serviciu este de 11,30 RON (TVA inclus), plata făcându-se la livrarea documentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici