Test de legislaţie rutieră şi vârsta minimă de 16 ani pentru trotinetele electrice

  • Noul regulament pentru trotinetele electrice impune vârsta minimă de 16 ani şi asigurare RCA obligatorie pentru conducători, alături de portul obligatoriu al căştii de protecţie.
  • Utilizatorii de trotinete self-service vor fi supuşi unui test cu cinci întrebări din Codul Rutier înainte de a închiria astfel de vehicule.
1181 afișări
Imaginea articolului Test de legislaţie rutieră şi vârsta minimă de 16 ani pentru trotinetele electrice

Test de legislaţie rutieră şi vâsta minimă de 16 ani pentru trotinetele electrice

Noile reguli pentru trotinetele electrice impun un set de cerinţe pentru utilizatorii lor. Astfel, conducătorii trebuie să aibă cel puţin 16 ani şi să deţină asigurare RCA obligatorie. De asemenea, este impusă şi utilizarea unei căşti de protecţie, excepţie făcând trotinetele self-service. Utilizatorii acestora vor da un test obligatoriu de cinci întrebări privind legislaţia rutieră în momentul închirierii lor.
 
Proiectul de lege propune ca bicicletele, trotinetele elctrice şi mopedele care circulă pe drumurile publice să aibă mijloace de iluminare şi dispozitive reflectorizante. Este obligatorie şi purtarea căştii de protecţie pe drumurile publice, mai ales atunci când utilizatorii circulă pe partea carosabilă cu menţiunea că trotinetele închiriate sunt exceptate de la această regulă. 
 
În plus, trotinetele electrice trebuie să fie asigurate RCA pentru acoperirea răspunderii civile în cazul producerii unor pagube altor participanţi la trafic. Săptămâna viitoare, deputaţii din Comisia juridică vor discuta şi despre sancţiunile pentru nerespectarea acestor reguli.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici