Testări GRATUITE de depistarea problemelor respiratorii, timp de două zile, la Spitalul Colţea din Capitală

Preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, Ruxandra Ulmeanu a precizat, de Ziua Mondială a Astmului, că în weekend doritorii vor beneficia de spirometrii gratuite în curtea Spitalului Colţea din Capitală. Campania este una demarată în urmă cu 11 ani.

517 afișări
Imaginea articolului Testări GRATUITE de depistarea problemelor respiratorii, timp de două zile, la Spitalul Colţea din Capitală

Testări GRATUITE pentru depistarea problemelor respiratorii la Spitalul Colţea din Capitală, timp de două zile

Această testare gratuită a celor interesaţi a devenit deja o tradiţie a lunii mai, precizează medicul. Anul acesta, spirometriile gratuite vor fi efectuate în data de 11, respective 12 mai, în curtea Spitalului Colţea din Capitală.

„De peste 11 ani facem în luna mai, cu ocazia zilei mondiale a astmului, testări gratuite pentru pacienţii diagnosticaţi şi pentru persoanele la risc. Şi anul acesta oferim spirometrii gratuite pe 11-12 mai, în curtea Spitalului Colţea, cu intrare dinspre Bdul Ion C. Brătianu. Sperăm să vină cât mai mulţi oameni”, a explicat prof. dr. Ruxandra Ulmeanu, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie.

Declaraţiile au fost lansate marţi, la evenimentul dedicat Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Astmului.

Potrivit medicului, aceste testări sunt nedureroase şi utile pentru persoanele care au dobândit probleme respiratorii.

Spirometriile sunt testările cele mai simple, neinvazive, nedureroase şi deloc consumatoare de timp pe care le poate face cineva cu probleme respiratorii”, a mai spus prof. dr. Ruxandra Ulmeanu.

Medicul a mai menţionat în acelaşi context că existenţa unui program naţional pentru cei care suferă de astm sever este un lucru de dorit pe viitor, deoarece în anumite situaţii, pacientul poate avea nevoie de tratamente suplimentare ale căror costuri pot fi ridicate.

Potrivit sursei citate, atenţia pacientului la simptomele care pot apărea în cazul unor astfel de afecţiuni respiratorii trebuie să fie una sporită, deoarece prin urmarea unui tratament adecvat, ele pot dispărea sau îşi pot diminua efectele.

Pacienţii să fie extrem de atenţi la simptome, deoarece cu un tratament adecvat aceste simptome pot să dispară sau să fie minime, trebuie testate funcţia ventilatorie, funcţia pulmonară, prin spirometrii, periodic, pentru că şi aceste spirometrii atrag după sine informaţii privind gradul de severitate al astumului şi necesitatea conturării şi adaptării tratamentului la nevoile pacientului”, a mai spus medicul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici