Tezele cu subiect unic pentru clasa a VII-a încep marţi

A doua sesiune specială a tezelor cu subiect unic pentru elevii claselor a VII-a începe marţi cu proba scrisă la matematică, la aceasta participând elevii absenţi sau amânaţi la sesiunile anterioare, informează Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT).

1 afișare
Imaginea articolului Tezele cu subiect unic pentru clasa a VII-a încep marţi

Tezele cu subiect unic pentru clasa a VII-a încep marţi

Potrivit MECT, la prima probă - cea de matematică - sunt aşteptaţi să participe peste 7.500 de elevi absenţi sau amânaţi de la sesiunile anterioare, însă a căror condiţie nu impune amânarea încheierii situaţiei şcolare.

Examenul se va desfăşura în 1.232 de centre, iar lucrările vor fi evaluate în 69 de centre. Durata fiecărei teze cu subiect unic va fi de 50 de minute din momentul primirii subiectelor de către fiecare elev (ora 12.00).

Elevii vor susţine celelalte două teze în 23 august - la Limba şi literatura maternă şi 28 august - la Limba şi literatura română.

Conducerea MECT avertizează că elevii prinşi copiind, cei asupra cărora vor fi găsite materiale pe care ar putea să le folosească la copiat, precum şi mijloace de comunicare cu cei din exterior vor primi nota unu la teza respectivă.

Evaluarea prin tezele cu subiect unic are caracter de pilotare. Scopul pilotării este acela de a verifica atât procedurile de organizare şi desfăşurare elaborate, cât şi capacitatea sistemului de a aplica o nouă formă de evaluare la nivel naţional. Tezele cu subiect unic au regim de teze semestriale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici