Ţi-ai făcut planuri de vacanţă? Consultă LISTA ţărilor în care intri şi ieşi fără izolare

  • Grecia şi Bulgaria nu sunt singurele destinaţii în care te poţi duce în vacanţă şi întoarce în ţară fără restricţii.
  • Poţi călători şi în Spania, Italia, Franţa sau Croaţia fără să intri vreun moment în izolare.
  • Nu fac excepţie de la această regulă nici Germania, Belgia sau Olanda.
10341 afișări
Imaginea articolului Ţi-ai făcut planuri de vacanţă? Consultă LISTA ţărilor în care intri şi ieşi fără izolare

Ţi-ai făcut planuri de vacanţă? LISTA ţărilor în care intri şi ieşi fără izolare FOTO Arhivă

Vrei să pleci în vacanţă, dar încă nu îţi e clar ce să alegi? Ai la dispoziţie câteva destinaţii de vacanţă, din Europa, potrivite pentru acest moment al anului şi în care poţi călători fără restricţii. 

  • Grecia, Spania, Italia, Franţa, Bulgaria, Cipru şi Croaţia

Acestea sunt câteva dintre ţările europene în care poţi călători liber, adică fără să intri în izolare când ajungi acolo sau la întoarcerea în România. Dintre acestea, Spania este ultima adăugată pe lista „verde” a statelor din care poţi veni fără să fii nevoit să te izolezi când ajungi în ţară.

 

  • Belgia, Olanda, Polonia, Germania, Ungaria, Cehia. 

Şi aceste ţări europene ce ţi-ar putea trezi interesul sunt incluse pe lista ”verde”, primele trei fiind adăugate azi-noapte. 

Ce trebuie să ştii înainte să-ţi alegi destinaţia de vacanţă

Când îţi organizezi itinerariul de vacanţă trebuie să ţii cont de anumite lucruri, să fii răbdător şi să îndeplineşti anumite formalităţi. Dacă mergi în Grecia cu maşina, prin Bulgaria, ştii probabil deja că multe dintre punctele de trecere a frontierei au fost închise de Guvernul elen sau pot fi închise oricând. În plus, trebuie să completezi, cu cel puţin 48 de ore înainte de începerea călătoriei, un formular electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidenţa electronică a celor care călătoresc în această ţară. Dacă eşti fan Cipru şi vrei să ajungi pe insulă, trebuie să faci un test PCR cu 72 de ore înainte de călătorie, urmând să prezinţi certificatul de testare la îmbarcarea în avion. 

  • Lucrurile stau însă diferit când vine, vorba, spre exemplu, de Marea Britanie. Dacă de la Londra la Bucureşti poţi veni fără restricţii, regula nu e valabilă şi în sens invers. Astfel, dacă pleci din România către Marea Britanie sau Irlanda de Nord, de vineri începând, să ştii că acolo te aşteaptă 14 zile de izolare. Alte şase ţări din Europa au decis ca persoanele din România care ajung pe teritoriul lor să stea în izolare sau carantină pentru 14 zile. Este vorba despre Estonia, Letonia, Lituania, Irlanda, Slovenia şi Slovacia. 
  • Norvegia, Finlanda şi Malta sunt ţările care nici măcar nu permit, momentan, accesul românilor pe teritoriul lor, în timp ce Danemarca cere dovada unei rezervări de minimum şase zile de cazare pentru a te primi. 

De azi-noapte, pe lista „verde” sunt incluse 44 de state, din care 32 europene, ţări pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină a persoanelor care sosesc în România din acestea. Până la rezolvarea vidului legislativ din aceste zile, apărut după decizia CCR privind carantinarea/izolarea, autorităţile române nu pot decât să facă recomandări persoanelor care vin în România din alte ţări (inclusiv zona galbenă), fără ca cineva să poată fi obligat să intre în izolare/carantină. 

Lista este actualizată săptămânal, în fiecare zi de luni, de Institutul Naţional de Sănătate Publică, şi aprobată ulterior de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici