Ţigări de contrabandă în valoare de aproape 3 milioane de lei, ascunse într-un camion la Arad

Un bărbat a încercat să introducă în ţară ţigări de contrabandă în valoare de aproape 3 milioane de lei ascunse într-un camion, fiind prins de poliţiştii de frontieră de la Nădlac II - Csanadpalota.

334 afișări
Imaginea articolului Ţigări de contrabandă în valoare de aproape 3 milioane de lei, ascunse într-un camion la Arad

Ţigări de contrabandă în valoare de aproape 3 milioane de lei, ascunse într-un camion la Arad (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Cetăţeanul român A. D., în vârstă de 35 ani, din Bucureşti, s-a prezentat, luni seara, la volanul unui autocamion înmatriculat în România, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, judeţul Arad, pe sensul de intrare în ţară.

Poliţiştii au constatat că autocamionul era gol, iar în partea din faţă a semiremorcii au observat un perete dublu, confecţionat din tablă, în care se aflau mai multe baxuri de ţigări.

Automarfarul şi şoferul au fost duşi la sediul punctului de frontieră, pentru continuarea verificărilor.

Astfel, poliţiştii de frontieră au descoperit, în spaţiul special amenajat, 177.500 pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare totală de 2.840.000 lei.

Şoferul TIR-ului a declarat că a efectuat un transpot de hârtie pentru o firmă din Budapesta, iar la întoarcere spre România a preluat camionul gol, fără a avea cunoştinţă că în acesta sunt ascunse ţigări.

Automarfarul a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei de Frontieră, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de către o persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici