Video Ţigări de contrabandă, în valoare de peste 750.000 de lei, descoperite la Calafat

Autorităţile de frontieră doljene au descoperit, în noaptea de joi spre vineri, în punctul de trecere Calafat, peste 350.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de peste 750.000 de lei, ascunse într-un TIR care transporta produse de patiserie.

107 afișări

Potrivit Poliţiei de Frontieră Române, automarfarul, condus de cetăţeanul maghiar Bela D., în vârstă de 42 ani, s-a prezentat, în jurul orei 22.00, în punctul de trecere Calafat. Conform documentelor de însoţire a mărfii prezentate de şofer, TIR-ul transporta 3.432 de cutii cu produse de patiserie (bake rolls) din Grecia pentru o societate comercială din România.

Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la marfa aflată în mijlocul de transport şi au solicitat sprijinul lucrătorilor vamali de la Biroului Vamal Calafat şi a inspectorilor Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova, pentru efectuarea unui control amănunţit al automarfarului. Astfel, echipele de control au descoperit, în compartimentul de marfă, ascunse prin metoda "capac", în spatele cutiilor de bake rolls, 358.320 de pachete cu ţigări netimbrate, pentru care şoferul nu avea documente justificative de provenienţă şi de transport.

Cetăţeanul maghiar a declarat autorităţilor de frontieră că nu ştia de existenţa ţigărilor.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 758.312 de lei, a fost indisponibilizată de vameşi.

Şoferul este cercetat de politiştii de frontieră doljeni şi poliţişti de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Craiova, sub supravegherea unui procurorul de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Serviciul Teritorial Dolj, fiind acuzat de contrabandă şi prezentare de acte nereale la autoritatea vamală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici