Video Ţigări în valoare de un milion de euro, capturate de poliţişti

Aproximativ 250.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de circa un milion de euro, au fost capturate de către poliţiştii de frontieră în Zona Liberă Constanţa-Sud şi în PTF Stamora Moraviţa, a anunţat, vineri, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

35 afișări

Reprezentantul legal al titularului de marcă a depus plângere penală, joi, împotriva a două societăţi comerciale din Bucureşti, care au efectuat importul şi comercializarea produselor, administratorii celor două firme fiind cercetaţi penal.

Conform sursei citate, reprezentantul titularului de marcă din România a informat Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră că a depus plângere penală împotriva celor două societăţi din România, confirmând faptul că ţigările sunt contrafacute. Totodată, acesta s-a constituit parte civilă, solicitând celor două societăţi comerciale suma de 945.240 lei şi daune morale de 500.000 lei.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele administratorilor celor două societăţi comerciale dosare penale pentru contrafacere sau punere în circulaţie fară drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, care prejudiciază titularul mărcii.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, la sfârşitul anului trecut, acţionând în baza unor informaţii conform cărora în România va ajunge un transport important de ţigări contrafacute care urmează să fie comercializate prin intermediul magazinelor duty-free, poliţiştii de frontieră din Constanţa şi Timişoara au declanşat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor de contrafacere a unor mărci protejate.

În 9 ianuarie, împreună cu lucrătorii vamali din Constanţa, poliţiştii de frontieră au făcut un control amănunţit al mărfurilor dintr-un container sosit din Dubai în Zona Liberă Constanţa şi încărcat, conform documentelor însoţitoare, cu ţigări pentru o societate comercială din Bucureşti. Au fost astfel descoperite 500 de baxuri, care conţineau 250.000 de pachete cu ţigări. Din verificări s-a stabilit că întreaga cantitate de marfă fusese vândută de către importator unei alte societăţi comerciale din Bucureşti şi că o parte din încărcatura containerului fusese deja transportată la Stamora Moraviţa, pentru a fi comercializată în regim duty-free.

Poliţiştii de frontieră au extins cercetările şi, în aceeaşi zi, în colaborare cu lucrătorii vamali de la Oraviţa, au făcut un control la un punct de lucru al societăţii comerciale bucureştene care funcţiona în regim duty-free, deschis în PTF Stamora Moraviţa, fiind descoperite 65.080 de pachete cu ţigări netimbrate, din acelaşi transport, care urmau să fie comercializate.

Întreaga cantitate de ţigări, a căror valoare de comercializare pe piaţa Uniunii Europene depăşeşte un milion de euro, a fost ridicată, produsele fiind trimise spre expertizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici