Timiş: Nouă revoluţionari rămân fără certificate pentru că au făcut poliţie politică

Nouă revoluţionari din mai multe judeţe rămân fără certificate pentru că au făcut poliţie politică a declarat secretarul de stat pentru problemele revoluţionarilor, Puiu Nicolae Fesan.

2 afișări
Imaginea articolului Timiş: Nouă revoluţionari rămân fără certificate pentru că au făcut poliţie politică

Timiş: Nouă revoluţionari rămân fără certificate pentru că au făcut poliţie politică

Potrivit informărilor primite de la CNSAS, nouă revoluţionari care au primit certificate, fie de luptător, fie de erou martir, au făcut poliţie politică, iar ca urmare acest titlu le va fi ridicat, urmând să fie chiar judecaţi de Parchetul Militar pentru declaraţiile false.

"S-au găsit patru luptători cu merite deosebite în Revoluţie şi cinci eroi martiri, va trebui să le ridic titlul urmaşilor şi luptărorilor. Aceşti oameni nici măcar nu au venit din bun simţ să-şi predea certificatele. De la Timişoara începem această curăţenie, mai ales că cei de aici (revoluţionarii – n.r.) au tot cerut acest lucru”, a spus Fesan, adăugând că Parchetul Militar va fi sesizat despre declaraţiile făcute, în cazul în care nu se va autosesiza.

"Au dat o declaraţie în care au spus că nu au făcut poliţie politică, Parchetul Militar cred că se va autosesiza, noi vom face demersurile necesare pentru a anunţa şi vom trime dosarele la parchet", a spus Puiu Fesan.

Potrivit sursei citate, persoanele în cauză vor fi obligate să returneze statului banii primiţi ca urmare a drepturilor de care au beneficiat pentru că au avut certificat de revoluţionar.

"Printr-o hotărâre judecătorească îi obligăm să aducă înapoi banii statului", a afirmat Fesan.

Titlurile vor fi ridicate pentru luptătorii Vasiliu Florin Vlad Sebastian din Galaţi, Nicolae Balaci din Oradea, Corneliu Zeană din Râmnicu Vâlcea, Sandi Mehedinţiu din judeţul Dolj, precum şi eroilor martiri Roman Filică Bratu, Mihai Liviu Dragomirescu, Dumitru Grădinaru, Ioan Belehuz, din Botoşani, şi Gheorghe Troca.

Eroii martiri au în total 11 urmaşi care nu vor mai beneficia de drepturile care se acordă urmaşilor revoluţionarilor decedaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici