Timişoara: Aterizare de urgenţă a unei aeronave după ce pilotul a anunţat probleme la bord

O aeronavă care decolase de la Craiova şi se îndrepta spre Roma a aterizat de urgenţă, vineri după-amiază, pe Aeroportul "Traian Vuia" din Timişoara, după ce pilotul a anunţat probleme tehnice la bord.

43 afișări
Imaginea articolului Timişoara: Aterizare de urgenţă a unei aeronave după ce pilotul a anunţat probleme la bord

Timişoara: Aterizare de urgenţă a unei aeronave după ce pilotul a anunţat probleme la bord (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Pilotul avionului decisese încă de la decolare să aterizeze la Timişoara pentru a schimba aeronava fiindcă observase "o crăpătură" pe materialul de protecţie a uneia dintre elice.

Directorul Aeroportului din Craiova, Mircea Dumitru, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX că mecanicul de sol al aerodromului a observat la o inspecţie că una dintre elicele avionului care a plecat de la Craiova spre Roma avea o crăpătură pe stratul protector al palei.

"Mecanicul nostru de sol a observat pe una dintre elice o crăpătură mică pe folia protectoare în care se află îmbrăcată elicea. Este vorba de un cauciuc plastifiat, care îmbracă elicea. Pilotul a decis încă de la decolarea de la Craiova să aterizeze la Timişoara pentru a schimba aeronava", a declarat Mircea Dumitru.

Potrivit sursei citate, pilotul aeronavei a decis modificarea planului de zbor al avionului încă de la Craiova.

"Nu este o problemă mare. Chiar dacă se exfolia acea pală, putea să zboare, dar pilotul aeronavei a respectat o procedură. De la Craiova a decis modificarea planului de zbor. Avionul va ajunge la destinaţie cu o întârziere de 27-28 de minute faţă de ora la care ar fi trebuit să aterizeze la Roma", a mai spus Mircea Dumitru.

Aeronava care a plecat, vineri după-amiază, în jurul orei 17.05 de la Craiova ar fi urmat să aterizeze la Roma în jurul orei 18.55. Din cauza schimbării avionului, cursa va ateriza la Roma în jurul orei 18.25 (19.25, ora României), conform directorului Aeroportului din Craiova.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Aeroportului din Timişoara, Nicoleta Trifan, a spus că aeronava care a aterizat acolo şi care aparţine Carpatair va rămâne pe aeroport, unde compania are hangar şi specialişti care întreţin flota operatorului.

"Aeronava pentru care pilotul a sesizat motive tehnice a rămas la Timişoara. Carpatair are aici întrega flotă şi toate aeronavele sunt întreţinute la Timişoara, unde este hangar şi unde sunt şi specialişti pentru întreţinerea aeronavelor", a spus Nicoleta Trifan.

Aeronava Carpatair decolase de la Craiova şi se îndrepta spre Roma, dar a aterizat de urgenţă, vineri după-amiază, pe Aeroportul "Traian Vuia" din Timişoara, după ce pilotul a invocat "motive tehnice".

Aterizarea s-a făcut în jurul orei 17.40, în condiţii normale, iar ulterior cei 29 de pasageri de la bordul aeronavei au fost îmbarcaţi într-un alt avion, care a decolat după 29 de minute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici