Timişoara scapă de restricţii, dar prefectul avertizează că lucrurile se pot schimba în orice moment

  • Este a treia zi la rând în care Timişoara are o rată de infectare sub 3 la mie
  • În ultimele 24 de ore, autorităţile au raportat 36 de cazuri noi de COVID-19
  • În scenariul roşu mai sunt Bucureşti, Ilfov şi Cluj, cu o rată de peste 3 la mie
914 afișări
Imaginea articolului Timişoara scapă de restricţii, dar prefectul avertizează că lucrurile se pot schimba în orice moment

Timişoara scapă de restricţii

Timişoara a ieşit din scenariul roşu. După mai bine de jumătate de an, vin şi primele relaxări: se deschid restaurantele, teatrele, cinematografele şi sălile de sport. Iată cum au primit timişorenii vestea.

„Mi-a fost dor de toate, dar aştept să revenim la ceva normal, cât mai curând, la toate lucrurile care ne-au lipsit până acum”, spune un localnic.

Aryana este agent imobiliar şi nu a mai fost la un spectacol sau la un film din toamna anului trecut.

„Mi-e doar să merg la sală, să merg la cinematograf. Ne-am obişnuit deja cu Netflixul acasă, dar cu siguranţă ne e dor să mai schimbăm peisajul”, povesteşte ea.

Sandi are un restaurant în Piaţa Unirii, dar de aproape 6 luni nu a mai primit niciun client înăuntru. Acum, va putea să funcţioneze la o capacitate de 30%.

„Eu îl văd ca pe un beneficiu, pentru că în zilele ploioase şi mai ales serile, care sunt foarte răcoroase, măcar ştim că avem posibilitatea şi un fel de plan B, să ţinem oamenii şi în interior”, spune Sandi Popescu.

Autorităţile au prelungit şi programul magazinelor şi al teraselor. Acestea rămân deschise până la ora 21:00, în orice zi a săptămânii, iar restricţiile de circulaţie intră în vigoare la ora 22:00.

Situaţia se poate schimba, însă, în orice moment.

Dacă vom depăşi 3 la mia de locuitori, în Timişoara, va fi din nou restricţionată activitatea operatorilor economici privind restaurante, cafenele, teatre, cinematografe. Cel puţin pentru începutul săptămânii viitoare, am înţeles că nu există riscul să creştem peste 3”, precizează Zoltan Nemeth, prefectul judeţului Timiş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici