Timişoara va avea prima bancă cu celule stem din ţară

Timişoara va avea prima bancă cu celule stem din ţară, care va fi înfiinţată în cadrul Spitalului de Copii Louis Ţurcanu din Timişoara, cel târziu până la sfârşitul anului .

3 afișări
Imaginea articolului Timişoara va avea prima bancă cu celule stem din ţară

Timişoara va avea prima bancă cu celule stem din ţară

Şeful Clinicii Hematologice din cadrul spitalului, prof. dr. Marghit Şerban, a declarat joi, că primele aparate au ajuns deja.

"Mamele care vor dori la naştere să li se recolteze celule din cordonul ombilical nu vor mai trebui să apeleze la bănci din străinatate, aşa cum se întâmplă acum", a precizat Şerban.

Celulele stem, folosite pentru vindecarea copilului de o boală gravă, care necesită de cele mai multe ori un transplant, vor fi recoltate, prelucrate şi păstrate la banca din Timişoara.

Potrivit sursei citate, dacă prelevarea se va face la cererea mamei, intervenţia va costa câteva sute de euro, ca şi în străinătate, iar, dacă bebeluşul are deja o afecţiune şi poate fi salvat doar cu ajutorul celulelor stem, atunci intervenţia este gratuită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici