Tinerii din Ucraina se pot înscrie în facultăţile din România chiar şi fără acte

Tinerii din Ucraina se pot înscrie în facultăţile din România, în orice moment doresc, şi chiar fără acte care să ateste nivelul de studiu anterior.

742 afișări
Imaginea articolului Tinerii din Ucraina se pot înscrie în facultăţile din România chiar şi fără acte

Tinerii din Ucraina se pot înscrie în facultăţile din România chiar şi fără acte

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, miercuri seară, că a semnat un ordin potrivit căruia cetăţenii ucraineni şi refugiaţii din Ucraina se pot înscrie în orice moment la facultate, nu doar înainte de începutul semestrului 2, cum prevede regula.

De asemenea, pentru că sunt foarte multe situaţii ale unor tineri care doresc să se înscrie la universitate, dar nu au cu ei acte de studii cu care să dovedească nivelul parcurs până acum, Cîmpeanu spune că se pot prezenta, universităţile au dreptul să-i verifice, să le evalueze competenţele şi să le echivaleze aceste studii, cu obligaţia că până la finalizarea studiilor academice aceşti tineri să aducă diplomele şi actele de studii cu care „s-au înmatriculat în universitatea din Ucraina”.

În plus, cetăţenii ucrainieni înscrişi în universităţile româneşti beneficiază de finanţare de la bugetul de stat pentru anii universitari 2021 - 2022 şi 2022 - 2023.

„Ceilalţi refugiaţi, care nu sunt cetăţeni din Ucraina, nu vor beneficia de finanţare de la bugetul de stat, dar vor putea să urmeze în condiţiile pe care le-am precizat cursuri universitare în România”, a adăugat Cîmpeanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici