Tinerii în grija statului sau în plasament care au împlinit 18 ani pot primi bani până la 26 de ani

Tinerii care au împlinit 18 ani, aflaţi în grija statului sau în plasament, dar care merg la şcoală sau muncesc, vor primi 2.500 de lei până la vârsta de 26 de ani, anunţă, luni, ministrul Familiei, Gabriela Firea.

2171 afișări
Imaginea articolului Tinerii în grija statului sau în plasament care au împlinit 18 ani pot primi bani până la 26 de ani

Tinerii în grija statului sau în plasament care au împlinit 18 ani pot primi bani până la 26 de ani

„Vin cu veşti bune pentru copii aflaţi în grija statului şi familiile care au în plasament copii. Tinerii care au împlinit 18 ani, dar merg la şcoală sau muncesc, vor primi 2.500 de lei până la vârsta de 26 de ani. Persoanele care au în plasament copii vor primi lunar 420 de lei pentru fiecare copil în parte, în plus faţă de alocaţia de plasament”, anunţă Gabriela Firea.

Ministrul Familiei spune că a fost pus în dezbatere publică Ordinul comun între Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale privind aprobarea procedurii de stabilire şi plată a alocaţiei lunare de plasament, a indemnizaţiei de sprijin şi a indemnizaţiei pentru tineri.

„Am colaborat îndeaproape cu Marius Constantin Budăi, ministrul Muncii. Cu alte cuvinte, vom avea toate mecanismele ca aceşti tineri şi aceste familii care au în plasament copii să primească beneficiile stabilite prin legea pe care am reuşit să o deblocăm în Parlament, prin eforturile pe care le-am depus alături de echipa mea de la ministerul Familiei şi de colegii de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie. Concret, este vorba despre indemnizaţia lunară pentru tinerii care au împlinit 18 ani şi îşi continuă şcoala, într-o formă de învăţământ la zi, sau care şi-au găsit un loc de muncă. Aceştia vor primi, lunar, o indemnizaţie de 2.522 de lei, pe toată durata continuării studiilor, până la vârsta de 26 de ani. Cum spuneam, indemnizaţia se acordă, până la aceeaşi vârstă, şi în situaţia în care fac dovada că au un loc de muncă”, spune ministrul Gabriela Firea.

De asemenea, în acelaşi ordin comun sunt detaliate şi condiţiile în care se plăteşte, în premieră, indemnizaţia lunară de sprijin acordată persoanei sau familiei care are în plasament unul sau mai mulţi copii.

„Aceasta este în valoare de 420 de lei şi se acordă, suplimentar alocaţiei lunare de plasament, pentru fiecare copil în parte. Este pentru prima dată când sunt recunoscute, inclusiv financiar, efortul şi implicarea absolut necondiţionate a acestor persoane, care iau în plasament copii, şi care până acum nu primeau nicio recompensă materială pentru asta. Aşa cum apreciem cu adevărat munca şi dedicarea asistenţilor maternali, era momentul să arătăm că aceeaşi preţuire o avem şi faţă de familiile sau persoanele care iau aceşti copii în plasament. Aceste noi drepturi, ca de altfel şi alocaţia lunară de plasament, se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale”, a mai spus Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici