Titlul de Doctor Honoris Causa al lui Nicolae Ceauşescu, retras de UB

  • Senatul Universităţii din Bucureşti decide retragerea titlului de Doctor Honoris Causa acordat lui Nicolae Ceauşescu, iniţial în 1973.
  • Decizia survine confirmării oficiale a condamnării definitive a lui Ceauşescu în 1989, conform regulamentelor universitare privind retragerea titlurilor onorifice.
  • Deşi nu a fost niciodată listat oficial ca deţinător al titlului onorific de doctor, Ceauşescu l-a primit în ziua împlinirii vârstei de 55 de ani în 1973, înmânat de ministrul Educaţiei de atunci, Paul Niculescu-Mizil.
1375 afișări
Imaginea articolului Titlul de Doctor Honoris Causa al lui Nicolae Ceauşescu, retras de UB

Titlul de Doctor Honoris Causa al lui Nicolae Ceauşescu, retras de UB

Universitatea din Bucureşti a revocat postum titlul de Doctor Honoris Causa acordat lui Nicolae Ceauşescu în 1973, conform anunţului decanului Facultăţii de Ştiinţe Politice, Cristian Preda, pe Facebook.

Decizia Senatului UB din 21 februarie 2024 reconfirmă retragerea titlului, o hotărâre iniţială luată în perioada 1989-1990, confirmată oficial deşi nu a fost găsită în arhive.

Motivaţia acestei acţiuni se bazează pe condamnarea definitivă a lui Ceauşescu în 1989 şi este conformă cu regulile universitare privind retragerea titlurilor onorifice în astfel de cazuri. Deşi Ceauşescu nu a fost niciodată listat oficial ca posesor al titlului de Doctor Honoris Causa, el a primit acest titlu în 1973, cu ocazia împlinirii vârstei de 55 de ani, iar diploma i-a fost înmânată chiar de ministrul educaţiei şi învăţământului de la acel moment, Paul Niculescu-Mizil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici