TITULARIZARE 2020: Azi a avut loc proba scrisă a examenului. Niciunul din cei peste 30.000 de candidaţi nu a avut temperatura mai mare de 37,3 de grade Celsius

Miercuri a avut avea loc proba scrisă din cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar, la care s-au înscris peste 30.000 de candidaţi, transmite Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC).

5443 afișări
Imaginea articolului TITULARIZARE 2020: Azi a avut loc proba scrisă a examenului. Niciunul din cei peste 30.000 de candidaţi nu a avut temperatura mai mare de 37,3 de grade Celsius

TITULARIZARE 2020

UPDATE TITULARIZARE 2020

Niciun candidat care s-a prezentat, miercuri, la proba scrisă a concursului naţional de ocupare a posturilor didactice nu a avut temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius, în urma centralizării parţiale, transmit oficialii Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC).

„Până la acest moment, pe centralizări parţiale (90%), nu s-au înregistrat situaţii deosebite, nici candidaţi care să fi avut o temperatură peste pragul maxim admis - 37.3 grade C”, potrivit sursei citate.

TITULARIZARE 2020. Cum se desfăşoară proba scrisă

Proba scrisă va începe la ora 9:00, în 123 de centre de concurs, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare, aplicabile în cazul examenelor naţionale, privind normele de acces în spaţiile de examen în vederea protejării candidaţilor şi a personalului implicat, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2.

Pentru susţinerea acestei probe s-au înscris 30.113 candidaţi, dintre care 2.937 de candidaţi provin din promoţia curentă.

CITEŞTE AICI - Probleme grave în sistemul de învăţământ: Cosmina a obţinut 9,70 la examenul de titularizare, dar a rămas profesor suplinitor

Pentru susţinerea probei scrise, candidaţii trebuie să fie prezenţi în sala de concurs cel mai târziu la ora 8.15. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, cu posibilitatea prelungirii cu una-două ore în anumite situaţii speciale (pentru candidaţii nevăzători, ambliopi sau cu anumite deficienţe de vedere). În aceste situaţii, comisiile judeţene de organizare şi desfăşurare a concursului asigură condiţii de egalizare a şanselor pentru candidaţii cu deficienţe, prin adaptarea procedurilor de redactare a lucrărilor la subiectele de concurs, în funcţie de particularităţile individuale şi de cele specifice deficienţei respective.

TITULARIZARE 2020. Subiectele şi baremele vor fi publicate pe edu.ro

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităţilor naţionale şi baremele de evaluare pentru cele 122 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie şi vor fi publicate, după susţinerea probei scrise, pe site-ul subiecte2020.edu.ro.

  • Subiecte titularizare 2020 - vor fi publicate AICI
  • Barem titularizare 2020 - vor fi publicate AICI

TITULARIZARE 2020. Primele rezultate

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în data de 4 august, la sediile inspectoratelor şcolare, dar şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 4 august, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul menţionat anterior, în data de 11 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină la proba scrisă minimum nota 7 (şapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

TITULARIZARE 2020. Repartizarea posturilor

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obţinute la proba scrisă, se realizează în şedinţe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele şcolare în perioada 12 – 14 august.

Cadrul normativ care reglementează organizarea şi desfăşurarea concursului naţional de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar 2020, precum şi programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe site-ul http://titularizare.edu.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici