Toader: Codul Penal nu are mereu o proporţie justă între gravitatea faptelor şi limitele de pedeapsă. "Sustrage cineva un document, pedeapsa e până la 7 ani, ucide din culpă, ia până la 5 ani"

Ministrul Justiţiei a declarat, marţi, că nu totdeauna Codul Penal are o proporţie justă referitor la gravitatea faptelor raportat la limitele de pedeapsă, exemplificând prin faptul că pedeapsa pentru sustragerea unui înscris e de până la 7 ani, iar cea pentru omor din culpă este până la 5 ani.

873 afișări
Imaginea articolului Toader: Codul Penal nu are mereu o proporţie justă între gravitatea faptelor şi limitele de pedeapsă. "Sustrage cineva un document, pedeapsa e până la 7 ani, ucide din culpă, ia până la 5 ani"

Tudorel Toader: Codul Penal nu are mereu o proporţie justă între gravitatea faptelor şi limitele de pedeapsă (Imagine: ANDREEA ALEXANDRU/MEDIAFAX FOTO)

"În opinia mea, Codul Penal actual nu are o proporţie totdeauna justă între gravitatea faptelor şi limitele de pedeapsă prevăzute de lege", a declarat, marţi dimineaţa, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la sediul ministerului.

Toader a exemplificat prin pedepesele prevăzute de legislaţia actuală în ceea ce priveşte sustragerea unui înscris şi omorul din culpă.

"Dacă vreţi să dau un exemplu, sustrage cineva un înscris, un document şi pedeapsa este până la 7 ani, ucide cineva din culpă o persană şi pedeapsa este până la 5 ani. Veţi spune că diferă forma de vinovăţie. Vă voi răspunde că diferă şi valoarea protejată pentru că un înscris nu este mai important decât viaţa unui om", a concluzionat ministrul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici