Toader i-a trimis lui Iohannis cererea de revocare a lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general/ La şefia DNA solicitarea rămâne pentru Adina Florea

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, joi seară, că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis solicitarea de revocare din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr. Toader a trimis şi solicitarea pentru numirea Adinei Florea la şefia DNA.

1022 afișări
Imaginea articolului Toader i-a trimis lui Iohannis cererea de revocare a lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general/ La şefia DNA solicitarea rămâne pentru Adina Florea

Tudorel Toader anunţă că a trimis preşedintelui cererea de revocare a procurorului general

„Am transmis cate presedintele Romaniei solicitarea de revocare din functie a procurorului general. Am transmis catre presedintele Romaniei si urmatoarele solicitaril de numire in functiile conducere: 1. Elena Giorgiana Hosu - procuror sef adjunct DIICOT; 2. Antonia-Eleonora Constantin - procuror sef al Sectiei Judiciare din cadrul PICCJ; 3. Iuliana Nedelcu - procuror sef adjunct al Sectiei Judiciare din cadrul PICCJ; 4.Florena-Esther Sterschi - procuror sef al Sectiei de resurse umane si documentare din cadrul PICCJ; 5. Adina Florea - procuror sef al DNA! Exprimam si speranta faptului ca presedintele va reciti atat art. 132 din Constitutie cat si Decizia CCR nr 358/ 2018”, a scris Tudorel Toader, pe Facebook.

Demersul vine după ce Toader a anunţat, joi dimineaţă, că îi va transmite preşedintelui Klaus Iohannis documentele referitoare la revocarea lui Lazăr şi la numirea celor cinci procurori.

Întrebat ce va face dacă şeful statului îi va respinge din nou solicitările, ministrul Justiţiei a precizat: "Vom vedea la momentul respectiv pentru ca preşedintele a făcut cum de regulă face, întâi dă răspunsuri şi apoi spune să mă documentez. A făcut această declaraţie înainte de a cunoaşte demersul la instanţa de contencios administrativ, este posibil ca preşedintele să se fie edificat între timp".

Câteva ore mai târziu, Augustin Lazăr a reacţionat, prin intermediul unui comunicat de presă. Procurorul general a spus că solicitarea de revocare anunţată de Tudorel Toader ignoră legea, recomandările instituţiilor europene şi are un conţinut strict politic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici