Toalete publice din incinta Curţii de Apel Craiova, transformate în birouri pentru angajaţi

Unele dintre toaletele destinate publicului din incinta Curţii de Apel Craiova au fost transformate în birouri din cauza lipsei de spaţiu, motiv pentru care a fost organizată o licitaţie pentru obţinerea unui sediu adecvat în care să îşi desfăşoare activitatea angajaţii instituţiei.

81 afișări

Şeful Secţiei Penale a Curţii de Apel Craiova, judecătorul Aurel Ilie, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că instanţa caută un nou sediu în care să se mute, în acest sens fiind organizată o licitaţie.

"S-a decis să căutăm un spaţiu care să nu fie mai mic de 2.300 metri pătraţi. Nu pot să spun limitele de chirie pe care noi le-am cerut, pentru că suntem încă în proces de negociere pentru spaţiu. Caietul de sarcini l-au ridicat în jur de şapte sau opt persoane juridice, dar ofertă au depus doar două", a declarat judecătorul Aurel Ilie.

Potrivit sursei citate, Camera de Comerţ din Craiova, unul dintre cei doi ofertanţi, contestă rezultatul licitaţiei câştigate de o societate, după ce a fost descalificată întrucât nu s-a încadrat la criteriul privind lipsa grevării imobilului prin ipotecă.

"Chiar dacă îndeplineşti celelalte condiţii, nu te poţi califica dacă nu îndeplineşti una. Celălalt ofertant este SC Ralcorex, care a rămas în urma selecţiei. Licitaţia nu este finalizată, fiind şi în termenul de contestare", a mai spus Aurel Ilie.

Purtătorul de cuvânt al CA Craiova afirmă că este nevoie ca instanţa să închirieze un nou sediu întrucât în actualul imobil nu mai sunt spaţii în care personalul să-şi desfăşoare activitatea.

"Noi avem cinci secţii şi trei săli de judecată. În mod normal, fiecare dintre aceste secţii ar trebui să aibă fiecare sala ei de judecată. Însă noi, având doar trei săli, avem două secţii pe sală. Doar Secţia penală are o sală, iar în măsura posibilităţii intră şi o altă secţie pe aceeaşi sală", a mai spus judecătorul Aurel Ilie.

Conform sursei citate, din cauza lipsei de spaţii, o parte din toaletele destinate publicului au fost transformate în birouri.

"Avem birouri de grefă care nu au nicio deschidere spre exterior. Am fost nevoiţi să transformăm toaletele pentru public, fie în spaţiu pentru birouri, fie spaţiu pentru copiatoare, pentru scanere sau calculatoare. La una dintre toaletele din curte pentru public s-a renunţat şi am făcut acolo Birou de Expediţie", a mai spus Aurel Ilie.

El a precizat că instanţa craioveană este în căutarea unui sediu nou de mai mulţi ani.

"Spaţiul în care activăm în prezent a devenit insuficient, şi nu de ieri, de azi, ci de mai multă vreme. De-a lungul timpului, prin modificările legislative, schema noastră de personal s-a mărit, iar acum numărăm 213 salariaţi - judecători şi personal auxiliar. Solicitări pentru obţinerea unui spaţiu au mai fost făcute. Chiar în 2004 - 2005 se punea problema să rupem o parte din instanţă şi s-o mutăm într-un alt spaţiu, dar nu s-a materializat nimic", a afirmat Aurel Ilie.

Şeful Secţiei Penale a CA Craiova a mai spus că Ministerul Justiţiei şi-a dat acordul pentru demersul instanţei de a găsi un spaţiu nou, fiind alocaţi bani în acest sens abia în 2011.

"Anul trecut s-a solicitat oficial Ministerului Justiţiei ca pentru anul 2011 să ne aprobe o filă de buget care să prevadă o chirie mai mare, pentru că intenţionam să închiriem un spaţiu mai mare. Această filă de buget ne-a fost aprobată. Actualul spaţiu are 1.400 - 1.500 de metri pătraţi. Spaţiul devine din ce în ce mai insuficient", a precizat Aurel Ilie.

Judecătorul craiovean susţine că s-au făcut demersuri şi pe lângă primărie, însă autoritatea a pus la dispoziţie sediul unui fost liceu care este insuficient pentru desfăşurarea activităţii.

"Se fac demersuri pentru construcţia unui Palat de Justiţie în curtea Tribunalului Dolj, pentru noul imobil urmând a se demola o clădire veche în care sunt găzduite Serviciul de Probaţiune, birourile asistenţilor judiciari şi al informaticienilor, Serviciul Economic, plus un birou al inginerului constructor, doamna de la personal şi managerul public", a conchis purtătorul de cuvânt al CA Craiova, judecătorul Aurel Ilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici