Toate parcările exploatate de Dalli intră în administrarea Primăriei până în 11 iulie

Sorin Oprescu a spus, duminică, la bilanţul de un an, că până în 11 iulie toate cele peste 3.300 de locuri de parcare exploatate de Dalli intră în administrarea municipalităţii, precizând că pentru acest lucru nu este nevoie de un proces, contractul fiiind expirat, iar actul de prelungire nul.

10 afișări
Imaginea articolului Toate parcările exploatate de Dalli intră în administrarea Primăriei până în 11 iulie

Toate parcările exploatate de Dalli intră în administrarea Primăriei până în 11 iulie

"În urmă cu trei zile, prin adresa 21542 am înştiinţat societatea Dalli Exim SA că încetează contractul cu nr 20 din 1995, adică toate parcările exploatate de Dalli intră de acum în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti", a anunţat primarul general al Capitalei, la prezentarea bilanţului la un an de la preluarea mandatului.

Oprescu a afirmat că încă de când a venit la Primărie a arătat că acest contract de exploatare a domeniului public este ilegal

"Deşi exista motivaţia juridică a anularii lui, am preferat să nu fac din asta un spectacol şi nici o miză pentru alţi potenţaţi financiar. Aşa că am creat o structură în cadrul Administraţiei Străzilor care să poată gestiona parcările Bucureştiului, în interesul dumneavoastră", a adăugat Oprescu.

Edilul şef a precizat că predarea-primirea celor peste 3.300 de locuri de parcare se va face în 30 de zile de la notificare, astfel că până la data de 11 iulie, toate parcările Capitalei vor fi administrate de Primăria Municipiului Bucureşti.

"Precizez că pentru ca Primaria să reia în exploatare locurile de parcare din Bucureşti, nu este nevoie de niciun proces. Contractul Primăriei Generale cu societatea Dalli a expirat din 2005, iar actul adiţional de prelungire este lovit de nulitate absolută, întrucât a fost realizat cu încalcarea prevederilor legale în vigoare, la data semnării actului", a afirmat Oprescu.

Sorin Oprescu, validat ca primar în 19 iunie 2008, după un scrutin în două tururi, prezintă, duminică, bilanţul primului an de activitate.

În prima lună ca primar general, Oprescu anunţa rezilierea contractului cu firma Dalli, cea care administrază parcările în Capitală încă din 1995.

Ulterior, în octombrie 2008, municipalitate a preluat de la societatea Dalli 11 amplasamente din centrul Capitalei, după ce în urma unui control al municipalităţii s-a stabilit că firma nu şi-a respectat obligaţiile contractuale.

La sfârşitul lunii mai 1995, firma "Dalli Exim" a câştigat licitaţia organizată de Primăria Capitalei pentru administarea a 52 de parcări din zona centrală a oraşului. "Dalli Exim" a câştigat licitaţia oferind municipalităţii 55,5% din încasări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici