Toate ridicările de maşini sunt ilegale şi pot fi contestate prin mai multe metode

Ridicarea maşinilor este ilegală întrucât nu sunt îndeplinite simultan cele două condiţii impuse prin lege - autoturismul este parcat neregulamentar şi reprezintă un obstacol pentru circulaţie - şi poate fi contestată prin mai multe metode, afirmă avocatul Gheorghe Piperea, potrivit Gândul.

74 afișări
Imaginea articolului Toate ridicările de maşini sunt ilegale şi pot fi contestate prin mai multe metode

Toate ridicările de maşini sunt ilegale şi pot fi contestate prin mai multe metode (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)

Codul Rutier prevede că "poliţia rutieră poate dispune ridicarea şi depozitarea în locuri special amenajate a vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă şi care constituie un obstacol pentru circulaţia publică.

Ridicarea şi depozitarea vehiculelor se realizează de către administraţiile publice locale sau de către administratorului drumului public, după caz. Contravaloarea cheltuielilor pentru ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculului staţionat neregulamentar se suportă de către deţinătorul acestuia. Ridicarea vehiculelor dispusă de poliţia rutieră se realizează potrivit procedurii stabilite prin regulament."

Află mai multe despre ridicarea maşinilor parcate neregulamentar pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici