Toate vămile, blocate până la ora 16.00

Liderul Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat luni că toate vămile sunt blocate, activitatea fiind închisă până la ora 16.00, în timp ce liderul "Pro Lex", Vasile Lincu, a precizat că vameşii afiliaţi la sindicatul pe care îl conduce el au activitate restrânsă la o treime.

52 afișări
Imaginea articolului Toate vămile, blocate până la ora 16.00

Vameşii din vestul ţării, în grevă de solidaritate. Activitatea este blocată până luni după-amiază (Imagine: Liviu Chirică/Arhiva Mediafax Foto)

Vasile Lincu, liderul "Pro Lex", a declarat luni pentru MEDIAFAX că activitatea din vămile unde sunt sindicalişti afiliaţi la organizaţia pe care o conduce s-a restrâns.

Potrivit lui Lincu, în aceste vămi este asigurată o treime din activitate, aceasta fiind o obligaţie legală.

În "Pro Lex" sunt sindicalişti din Direcţia Vamală Craiova (judeţele Dolj, Olt, Vâlcea), Direcţia Regională Bucureşti (Bucureşti, Ilfov, Ialomiţa, Dâmboviţa) şi Direcţia Regională Vamală Iaşi (toate judeţele din est, cu excepţia Galaţi).

La rândul lui, Vasile Marica, liderul Alianţei "Sed Lex", a declarat pentru MEDIAFAX că toate vămile sunt blocate, activitatea fiind închisă până la ora 16.00.

Liderul de sindicat din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Timişoara, Gabriel Paraschiv, a declarat luni că toţi vameşii sunt în grevă, ei fiind prezenţi la lucru, dar sistând orice activitate vamală.

Potrivit sursei citate, este blocată activitatea în vămile Jimbolia, Stamora-Moraviţa, Cenad, Porţile de Fier I şi Naidăş.

Liderul Sindicatului Vamal Unirea din cadrul Vămii Porţile de Fier I , Gabriel Leurzanu, a declarat, la rândul său, că la Porţile de Fier sunt în grevă 43 de vameşi care au decis să întrerupă lucrul între orele 9.00-16.00, nemulţumiţi de scăderea salariilor cu 25%.

Conform sursei citate, în intervalul menţionat prin punctul de frontieră vor avea acces doar cazurile sociale şi cele urgente, restul maşinilor aşteptând în vama Porţile de Fier I până la orele 16.00, când greva se va încheia.

În Arad, angajaţii Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale au intrat în grevă de solidaritate, încetând lucrul. Sunt afectaţi doar agenţii economici, întrucât nu se mai execută operaţiuni vamale la biroul din municipiul Arad.

Potrivit liderilor de sindicat, 70 de angajaţi care sunt la serviciu au încetat lucrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici