Tokes: 1 Decembrie să nu fie Ziua Naţională a României, ci a românilor, noi nu ne bucurăm atunci

Europarlamentarul Laszlo Tokes declară că 1 Decembrie nu ar trebui să fie Ziua Naţională a României, ci a românilor, întrucât pentru maghiari "nu este o zi de bucurie şi de sărbătoare".

295 afișări
Imaginea articolului Tokes: 1 Decembrie să nu fie Ziua Naţională a României, ci a românilor, noi nu ne bucurăm atunci

Europarlamentarul Laszlo Tokes (Imagine: Ştefan Micsik/Mediafax Foto)

Europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că ar vrea ca 1 Decembrie să nu mai fie Ziua Naţională a României, ci numai a românilor, iar Ziua Oradiei să fie sărbătorită în altă zi decât 12 octombrie, data la care oraşul "a fost ocupat de trupele româneşti", întrucât cele două sărbători nu sunt "motive de bucurie" pentru maghiarii din România.

Laszlo Tokes a afirmat că "ar fi timpul" ca România "să-şi revizuiască Ziua Naţională" şi să o declare "ziua naţională a tuturor românilor, nu a României".

"Pentru noi, maghiarii, nu este o zi de bucurie şi de sărbătoare", a spus europarlamentarul.

Acesta s-a declarat nemulţumit şi de data la care se sărbătoreşte Ziua Oradiei - 12 octombrie - deoarece, a spus acesta, "este ziua în care oraşul a fost ocupat de trupele româneşti".

"Pentru noi, maghiarii care trăim aici, aceste zile nu sunt de bucurie, ci de tristeţe. De aceea, noi nu putem sărbători nici 1 decembrie, nici Ziua Oraşului", a spus Tokes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici