Tomac, despre exploziile din Transnistria: Au provocat îngrijorare în întreaga lume

Exploziile din Transnistria au provocat îngrijorare în întreaga lume, mai puţin la Tiraspol, afirmă eurodeputatul Eugen Tomac.

4840 afișări
Imaginea articolului Tomac, despre exploziile din Transnistria:  Au provocat îngrijorare în întreaga lume

Tomac, despre exploziile din Transnistria: Au provocat îngrijorare în întreaga lume

„Atacul de la Tiraspol - Prima mare provocare în regiunea transnistreană, controlată de 30 de ani de Federaţia Rusă. În a doua zi de Paşti, zi liberă, a fost atacat sediul Ministerului Securităţii (instituţia succesoare a KGB). Nefiind nimeni în instituţie, nu au existat victime. Tot ieri (luni - n.r.), conform informaţiilor apărute în această dimineaţă, în localitatea Maiac, raionul Grigoriopol, au fost atacate două turnuri de telecomunicaţii radio. Nici aici nu au fost identificate victime, potrivit relatărilor presei din R. Moldova”, scrie pe Facebook europarlamentarul Eugen Tomac.

El afirmă că oraşul Maiac este locuit majoritar de ucraineni - 50%, români - 30% şi 20% se declară ruşi, conform datelor oficiale.

„Sunt două evenimente care au provocat îngrijorare în întreaga lume, mai puţin la Tiraspol. Aici, autoproclamatul lider Krosnoselskii a transmis în această dimineaţă un mesaj privind comemorarea victemelor accidentului nuclear de la Cernobîl din 26 aprilie 1986. Atât”, conchide Tomac.

Mai multe explozii au fost auzite în regiunea separatistă Transnistria.

Două antene radio au fost avariate de explozii în Transnistria, a anunţat Ministerul de Interne, potrivit Sky News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici