Toni Greblă: Când procurorul general spune că va urmări activitatea CCR, e clar o ameninţare

Fostul judecător CCR Toni Greblă a declarat, vineri, la instanţa supremă, că declaraţia procurorului general al României, în care Augustin Lazăr susţine că va urmări activitatea Curţii Constituţionale a României, este o ameninţare.

347 afișări
Imaginea articolului Toni Greblă: Când procurorul general spune că va urmări activitatea CCR, e clar o ameninţare

Greblă: Când procurorul general spune că va urmări activitatea CCR, e clar o ameninţare

"Uitaţi-vă la declaraţia de ieri a lui Augustin Lazar, privind decizia Curtii Constituţionale pe legile justitiei. Este o ameninţare şi o presiune. Este şi foarte periculos, pentru că, în momentul în care procurorul general spune că va urmări activitatea Curţii, este clar o ameninţare. Dacă ziceam eu sau dumneavoastră era altceva, dar să spună procurorul general, e clar că e o presiune să zici că urmăreşti cu interes... ce atribuţii are? Vedeţi declaraţiile lui Maior şi Kovesi despre Big Brother şi o să vedeţi că sunt la fel", a declarat, vineri, Toni Greblă, fost judecător CCR, la instanţa supremă, unde a avut loc un nou termen în dosarul în care este acuzat de mai multe infracţiuni de corupţie.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, a declarat, joi, că are convingerea că judecătorii Curţii Constituţionale vor da o decizie ''istorică'' şi ''înţeleaptă'' în cazul modificărilor aduse legilor Justiţiei.

"Eu voi spune că Ministerul Public în continuare este foarte atent, urmăreşte cu cea mai mare atenţie procedura de verificare a constituţionalităţii acestor legi. Am pus la dispoziţia instituţiilor competente toate suspiciunile de neconstituţionalitate pe care le-am avut şi avem convingerea că se va da o decizie de către CCR, una care va fi de referinţă, fără îndoială o decizie istorică cred ca va fi. Şi Curtea Constituţională cred că va da o soluţie înţeleaptă într-un caz care se află în atenţia opiniei publice româneşti", a declarat, joi, Augustin Lazăr.

La începutul lunii ianuarie, Partidul Naţional Liberal a sesizat Curtea Constituţională atât asupra pachetului de legi care modifică Legile Justiţiei, cât şi asupra modificărilor aduse legislaţiei integrităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici